Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Radio Rock kiinnostui – Hyvinkään nuorisopäällikön tempaus kerännyt jo 5 500 euroa nuorten mielenterveystyöhön

Hyväntekeväisyys: Mika Joensuu rakentaa miniatyyrikatsomoita ja myy niihin mainospaikkoja. Rockfest osti nimensä soittolavaan.

Hyvinkään kaupungin nuorisopäällikkö Mika Joensuu on kerännyt jo 5 500 euroa Mieli ry:lle nuorten mielenterveyden tukemiseksi.

– Alussa tavoitteena oli parisataa euroa, hän ällistelee tempauksensa etenemistä.

Mukaan hyväntekeväisyyteen on lähtenyt nimekkäitä rockbändejä, yrityksiä, yksityishenkilöitä ja nyt myös Rockfest-festivaali ja viimeisimpänä Radio Rock.

Kanava julkisti tänään aloittavansa yhteistyön Joensuun kanssa Facebookissa ja Instagramissa.

– Teen toukokuussa heille videoita, joita he julkistavat somekanavissaan niin, että pikkuhiljaa kesäkuun alkuun mennessä selviää, miten Radio Rock tulee näkymään lopullisessa työssä.

Miniatyyripelejä harrastava Joensuu alkoi tammikuussa rakentaa vapaa-ajallaan neljää katsomoa ja hahmoja lautapelin tapaisen Blood Bowl -pelin alustan ympärille. Katsomo on 45 senttiä leveä.

– Hahmoja on satakunta ja 50 vielä työn alla. Sinne tulee myös pari ilmalaivaa leijumaan yläpuolelle, että saadaan näyttävyyttä.

Hän tarjosi aluksi pelikaupoille mahdollisuutta ostaa logo katsomoon. Sitten hän keksi pyytää bändejä. Kun Apulanta, Nightwish ja Sonata Arctica olivat innostuneet, mukaan on ollut helppo pyytää muita.

Vähintään 50 euron lahjoituksella saa paikan mainostaulusta ja vähintään 10 euron lahjoituksella saa nimensä Hall of Fame -tauluun.

Lahjoitetut rahat menevät suoraan Mieli ry:n tilille, joka puolestaan käyttää ne nuorten tukemiseen. Katso tästä linkistä kampanjan sivut.

– Tuntuu, että tilanteet ovat kärjistyneet niillä, joilla jo ennestään oli haastavaa. Ja paljon on niitä, joilla ennen koronaa meni ihan hyvin, mutta asiat ovat saattaneet lähteä vaikeaan suuntaan.

Joensuu muistuttaa, että jokainen ennaltaehkäisyyn käytetty euro maksaa itsensä takaisin.

– Yhteiskunnalle tulee paljon kalliimmaksi hoitaa jo syntyneitä ongelmia.

Hyvinkään Rockfestin lahjoitus tuli hyvään aikaan, sillä Joensuu oli juuri alkanut rakentaa yhden katsomon yhteyteen esiintymislavaa, jossa oli logolle paikka. Rokkibändi sai örkkien ulkomuodon.

Oletko ollut yhteydessä Lordiin jo?

– Olen kyllä, mutta uutisten perusteella he ovat olleet ilmeisesti studiopuuhissa. Ehkäpä sana kiirii vielä heillekin, Joensuu kertoo.

Rakennelma tulee valmistuttuaan – toivottavasti ensi kesänä – esille pelitapahtumiin. Aikaa rakentamiseen on mennyt noin 250 tuntia, ja vielä kuluu arviolta 150.

– Tänä vuonna iso valtakunnallinen roolipelitapahtuma Ropecon pidetään verkossa ja tavoitteena on, että heinäkuun loppuun mennessä on valmista.

Hyvinkäällä koko komeus nähtäneen viimeistään ensi vuonna Hypeconissa.

Lue myös: Kuntakysely: Koronaepidemia on lisännyt lastensuojelun tarvetta ja lastensuojelun asiakasperheiden mielenterveysongelmia

Lue myös: Nuorten ja naisten sairauspoissaolot kasvussa mielenterveyden oireiden takia

Lue myös: Kultainen lohikäärme jaettiin Ropeconissa – palkinnon sai nuorisotyötä pelien avulla edistänyt Mika Joensuu

Lue myös: Hyvinkään nuorisopäällikkö Mika Joensuusta ensimmäinen Warhammer Heroes -palkittu Pohjoismaissa