Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Riihimäen taidekoulun näyttely on värin juhlaa – inspiraation lähteenä Aasia

Taide: Riihimäen taidekoulun vuosinäyttely on nähtävillä Riihimäen kirjastossa 30.5. saakka.

Riihimäen taidekoulun opettajat Päivi Peltola, Tiia Orivuori ja Ilmari Gryta iloitsevat, että taidekoulun vuosinäyttely saatiin aikaiseksi koronasta huolimatta. Mia Lagström

Mia Lagström

Jos kaipaa piristystä päivään, kannattaa suunnata Riihimäen kirjastoon. Samuli Parosen salin seinät ja osin lattiakin ovat täynnä värikylläisiä piirustuksia, maalauksia, valokuvia, kolmiulotteisia teoksia, veistoksia.

– Vuosinäyttely on Riihimäen taidekoulun oppilaille tärkeä tapahtuma. Se on hetki, jolloin omia teoksiaan pääsee esittelemään yleisölle, Riihimäen taidekoulun johtava opettaja Tiia Orivuori kertoo.

Vuosinäyttelyn teemana on Aasia. Teoksista voi bongata Hokusain aaltoja, geishoja, paperilyhtyjä, tiikereitä, riikinkukkoja ja venäläistä kuvitustaidetta. Hienoja ovat myös viidakkoaiheiset kurkistuskaapit, jotka ovat saaneet inspiraationsa vanhoista dioraamoista.

Kolme eri-ikäistä ryhmää on valmistanut myös Kiinan keisarin keltaisia kulhoja eri materiaaleista. Aikuisten käsityöryhmän teoksia ovat veistokset, jotka ovat saaneet inspiraationsa ”vintage circuksesta”.

Esillä on koko kuvataiteiden ja käsityötaiteiden eri tekniikoiden kirjo.

– Öljyvärit on jouduttu jättämään tänä vuonna opetuksesta pois. Etäopetuksessa niiden käyttö olisi ollut liian hankalaa, Orivuori kertoo.

Onnistunut etäopetus on innostanut uudenlaisiin opetusryhmiin.

Jokaiselta koulun oppilaalta on mukana näyttelystä yksi teos, joista suurin osa on valmistunut juuri etäopetuksessa.

– Onhan tämä ollut hyvin erilaista kuin tavanomaisina vuosina. Syksyllä olimme lähiopetuksessa ja sitten jälleen huhtikuun lopulla, Orivuori kertoo.

Opettajat ovat olleet yhteydessä oppilaisiin muun muassa Teamsin kautta. Tarvikkeet on saanut hakea koululta.

– Nuorten kanssa olemme olleet koko oppitunnin Teams-yhteydessä. On hauskannäköistä, kun lapsista näkyy kuvaruudussa vain päälaki, kun he keskittyvät tekemiseen. Isommat ovat saaneet tehdä omin päin sen jälkeen, kun ohjeistus on annettu.

Vaikka syksyllä tullaan palamaan riemumielin takaisin lähiopetukseen, tullaan etäopetusta osin jatkamaan.

– Onnistunut etäopetus on innostanut uudenlaisiin opetusryhmiin. Ensi syksystä alkaen Riihimäen taidekoulu tarjoaa lähiopetusryhmien lisäksi etäopetusryhmiä, joihin halukkaat voivat hakea mukaan. Aluksi etäkursseja järjestetään käsitöiden puolella, ja jos osallistujia riittää, tullaan etäopetusta laajentamaan toivottavasti myös kuvataiteisiin.

Vuosinäyttely

Samuli Parosen salissa

Riihimäen taidekoulun vuosinäyttely on nähtävillä Riihimäen kirjastossa 30.5. saakka. Teoksia löytyy Samuli Parosen salista sekä kirjaston yläsalin vitriineistä.

Riihimäen taidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta. 500 oppitunnin jälkeen saa päättötodistuksen. Riihimäen taidekoulun on tarjonnut taiteen perusopetusta viime syksystä myös aikuisille, joten oppilaita taidekoulun kuvataiteen ja käsityön linjoilla on viisivuotiaista aikuisiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut