Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kokoontumisrajoitukselle jatkoa Kanta-Hämeessä – Pandemiaryhmä suositti ja avi päätti

Kokoontumisia ollaan Kanta-Hämeessä rajoittamassa 10 henkeen toukokuun loppuun asti. Anneli Tuominen-Halomo

Petri Lyy

Pandemiaryhmä suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumia koskeva 10 henkilön rajoitus pidettäisiin Kanta-Hämeessä voimassa toukokuun loppuun asti.

Avi päätti perjantaina säätää rajoituksen pandemiaryhmän esittämällä tavalla.

Maakunnallinen pandemiaryhmä arvioi Kanta-Hämeen häilyvää koronatilannetta kokouksessaan torstaina.

Kanta-Häme on ilmaantuvuusluvun perusteella palannut leviämisvaiheeseen, mutta tartuntojen määrä on kuluvalla viikolla kääntynyt lievään laskuun eikä terveydenhuollon kantokyky ole uhattuna.

Tällä perusteella maakuntaryhmä linjasi, että Kanta-Häme jatkaa edelleen kiihtymisvaiheessa eikä sitä määritellä vakavamman leviämisvaiheen alueeksi.

– Haluamme välttää edestakaista jojo-liikettä luokittelussa, vaikka numeroiden perusteella olemme taas palanneet leviämisvaiheeseen, toteaa pandemiaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

– Mahdollisuuksia suositusten löysäämiseen ei tässä tilanteessa ole yhtään, joten nykyisiä rajoituksia jatketaan toukokuun loppuun saakka.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa pandemiaryhmä ei suosita käynnistettäväksi vielä toukokuun aikana.

Pandemiaryhmä pohti kuntavaalien kampanjointia ja totesi, että 10 hengen kokoontumisrajoitus koskee myös puolueiden ja ehdokkaiden tilaisuuksia.

– Kaikkien tulisi nyt edelleen noudattaa tunnollisesti rajoituksia ja suosituksia, jotta emme joutuisi takaisin leviämisalueen maakunnaksi, Leskinen sanoo.

– Eniten haittaa siitä olisi ravintoloille, koska valtioneuvosto säätelee niiden aukioloa epidemian tasoluokitusten mukaisesti. Jos tartunnat jatkavat nousuaan Kanta-Hämeessä, myös muita suosituksia ja rajoituksia jouduttaneen uudelleen vielä kiristämään.

Tärkeimpänä pandemiaryhmä pitää sitä, että kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja kartetaan.

– Siten saamme epidemiatilanteen laskukäyrälle ja vältämme kesään pidentyviä rajoituksia, Leskinen toteaa.

Päivitys 7.5.2021 klo 13.48: Juttua päivitetty aluehallintoviraston tehtyä päätöksensä pandemiaryhmän esittämällä tavalla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut