Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen viikko: Vapun juhlinta sujui pääosin rauhallisesti ja koronarajoituksia noudattaen – Esitutkinta Järvenpään kuolonkolarista valmistunut

Vappuviikonloppu oli Itä-Uudenmaan poliisin näkökulmasta pääosin rauhallinen. Koronarajoitukset ja -suositukset viettää vappua #OmassaKuplassa tuntuivat tehoavan, eikä normaalin vapun kaltaisia kokoontumista julkisille paikoille nähty.

Poliisilla oli vappuna oma erillinen yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen sekä nuorten alkoholinkäytön valvontaan keskittynyt organisaatio, joka teki vappuvalvonnassa tiivistä yhteistyötä nuorisotyöntekijöiden kanssa. Nuorisoa oli liikkeellä jonkin verran ja heiltä otettiin haltuun ja hävitettiin noin 40 litraa alkoholia, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

– Koteihin keskittynyt vapun vietto tarkoitti poliisin näkökulmasta sekä metelistä aiheutuneita poliisitehtäviä, että myös joitain väkivallasta aiheutuneita tehtäviä, Kiiskinen jatkaa.

Hälytystehtävien osalta viikolla oli vilkasta etenkin öiseen aikaan. Poliisilla oli viikonloppuna, perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Itä-Uudellamaalla noin 800 hälytystehtävää, kun aiempina viikonloppuina tehtävämäärä on ollut noin 600. Kotihälytystehtävien määrä ei merkittävästi eronnut aiemmista viikonlopuista, sillä niiden määrä on korona-aikana vakiintunut Itä-Uudellamaalla noin sataan tehtävään.

– Yleisten paikkojen pahoinpitelyiden määrässä oli viime viikolla havaittavissa lievää nousua verrattuna edelliseen viikkoon. Viikon ajalta kirjattiin yhteensä 31 tutkintailmoitusta, kertoo komisario Jarmo Ojala.

– Lämpimällä säällä on selkeä vaikutus poliisin tehtävämäärien lisääntymiseen erityisesti yleisillä paikoilla ja näin tullee olemaan koko kevään, kesän ja alkusyksyn ajan. Ravintoloiden rajoitettu aukeaminen ei viikolla juurikaan näkynyt poliisin tehtävissä, Ojala jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi Järvenpäässä Horsmatiellä maanantaina 19.4.2021 iltapäivällä tapahtuneen polkupyöräilijän ja moottoripyörän välisen liikenneonnettomuuden esitutkinnan. Onnettomuudessa menehtyi polkupyörää kuljettanut vuonna 1936 syntynyt mies.

– Sosiaalisessa mediassa on liikkunut ikäviä motoristiin kohdistuneita huhuja muun muassa ylinopeudesta. Esitutkinnassa selvisi, että motoristi ei ole syyllistynyt asiassa rikokseen, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Krista Vallila.

Esitutkinta asiassa on nyt saatu päätökseen, ja poliisilla ei ole asiasta muuta tiedotettavaa.

Liikennepoliisisektorin partioilla riitti viime viikolla työn sarkaa, kun kaasujalkaa painettiin taas urakalla.

Vappuaattona poliisin haaviin jäi seitsemän kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi muutamille kuljettajille mitattiin lievempiä ylinopeuksia ja liikenteestä tavattiin myös kortittomia kuljettajia. Partiot osallistuivat myös vapun yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan.

Liikennepoliisisektorin partiot mittasivat vappupäivänä järjestetyssä kokoontumisajossa kovia nopeuksia noin parillekymmenelle kuljettajalle. Koko päivän aikana 12 kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

– Tämän lisäksi kuudelle kuljettajalle mitattiin huimia nopeuksia ja heidän epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi saldona oli vielä muutamia pienempiä ylinopeuksia, useampia kortittomia kuljettajia ja yksi kuljettajalta tavattu tutkanpaljastin, kertoo komisario Asko Sartanen.

Poliisilla vilkas viikko: Joukkotappelun uhka Mäntsälässä väistyi, murtautujia kiinni Keravalta ja karkuun pyrkinyt kaahari

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut