Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Välineet haltuun – keihäänheitolle ja seiväshypylle on omat lajikoulunsa

Liikunta: Kiskon yleisurheilukoulussa otetaan tuntumaa kaikkiin juoksu- ja kenttälajeihin.

Mukana Kiskon toiminnassa on tällä hetkellä 150-200 lasta. – Kesän aikana on neljät seurakisat. Myös piirimestaruuskisat ovat helppoja paikkoja aloittaa kilpaileminen. Kisko on voittanut Uudenmaan piirin Nuorisocupin kolmena vuonna peräkkäin, Anne-Mari Vallioniemi kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Nyt on taas aika juosta, heittää ja työntää. Kiskon yleisurheilukoulut 7–13-vuotiaille käynnistyivät Peltosaaren urheilukentällä.

– Mukaan voi tulla vielä vallan hyvin, eikä maksua tarvitse maksaa heti. Voi käydä ensin muutaman kerran kokeilemassa, onko yleisurheilu oma juttu, Kiskon yleisurheilujaoston nuorisopäällikkö Anne-Mari Vallioniemi sanoo.

Yleisurheilukoulussa tutustutaan kaikkiin yleisurheilulajeihin: juoksuun, aitajuoksuun, korkeus- ja pituushyppyyn, seiväshyppyyn, keihäänheittoon ja kuulantyöntöön.

– Aluksi kaikki tekevät kaikkea. Lajivalinnat tehdään vasta myöhemmällä iällä. Monipuolisuus kehittää lapsen motoriikkaa ja luo pohjaa tulevaisuudelle. Haluamme kannustaa lapsia harrastamaan myös muita lajeja.

Erityisen tärkeää monipuolisuus on silloin, jos tähdätään huippu-urheilijaksi.

– Monipuolinen harjoittelu luo pohjan tulevaisuuden kovalle treenaamiselle, Vallioniemi kertoo.

Aluksi kaikki tekevät kaikkea.

Yleisurheilukoulun rinnalla järjestetään kahdesti viikossa tehotreenit. Niissä ei treenata kovempaa, vaan tutustutaan lähemmin eri lajeihin.

Tehotreeneihin voivat osallistua kaikki yleisurheilukoulussa mukana olevat, jotka kaipaavat lisää harjoittelua.

Toukokuussa ja kesäkuussa lasten on mahdollista osallistua halutessaan myös keihäskouluun ja seiväskouluun.

– Lajikouluja voisi olla muistakin lajeista, mutta me olemme keskittyneet nyt näihin kahteen lajiin, joista kumpikin on omalla tavallaan vaativia.

Varsinkin seiväshyppy vaatii juuri oikeaa tekniikkaa ja jopa akrobaattisia taitoja, että pääsee ylös ja riman ylitse.

– Myös keihäänheitossa välineen hallinta on tärkeää, että saa pitkän kepin lentoon. Mitä nuorempana sen aloittaa, sitä helpompaa se on myöhemmin, Vallioniemi sanoo.

Lasten kestosuosikkeja yleisurheilulajeista ovat pikajuoksu, pituushyppy ja keihäänheitto.

Myös aitajuoksu on lapsista koukuttavaa.

– Se että uskaltaa juosta täysiä aitojen yli, vaatii paljon rohkeutta. Itsensä voittamisen kokemuksia saadaan myös seiväshypystä. Lapset nauttivat seipään tuomasta korkeudesta hyppyynsä, ja jo muutaman vuoden harjoittelulla kaksi metriä ylittyy usealta nuorelta urheilijalta, Vallioniemi sanoo.

Riihimäen Kisko

Yleisurheilukoulut

Riihimäen Kiskon yleisurheilukoulut käynnistyivät tiistaina 4.5. Mukaan mahtuu vielä. Ilmoittautuminen tapahtuu Kiskon nettisivujen kautta www.riihimaenkisko.fi.

7–9-vuotiaiden ryhmä kokoontuu ti ja to klo 17–18.30 ja 10–13-vuotiaiden ryhmä ti ja to klo 18.30–20.

Tehotreenit ovat ma ja pe klo 17–18.30 kaikille heille, jotka haluavat harjoitella enemmän ja tutustua lähemmin eri lajeihin.

Keihäskoulu on toukokuussa ke klo 17–18.30 ja seiväskoulu koululaisten kesäloma-aikana ti klo 11–12.30.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut