Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Poliisilla vilkas viikko: Joukkotappelun uhka Mäntsälässä väistyi, murtautujia kiinni Keravalta ja karkuun pyrkinyt kaahari

Pahoinpitelyrikosten määrä on ollut nousussa viikosta toiseen. Tiina Örn

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla muun muassa joukkotappelun uhka, omaisuusrikos ja kaaharit liikenteessä. Lisäksi Vantaalla helmikuussa tapahtuneen väkivallanteon esitutkinta on valmistunut, ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Valvontavuorossa olleet Rapido-ryhmän partiot suorittivat viikonlopun aikana näkyvää valvontaa muun muassa Koivukylän asemalla ja sen ympäristössä sekä muillakin pääradan varressa sijaitsevilla juna-asemilla.

– Mäntsälään lauantaille mahdollisesti uumoiltu nuorten välinen joukkotappelu otettiin valvonnassa huomioon ja nuoria jututettiin paikan päällä. Poliisi teki myös yhteistyötä nuorisotoimen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa ja joukkotappelu jäi toteutumatta. Poliisi tulee seuraamaan, miten tilanne kehittyy jatkossa, kertoo rikoskomisario Anne Tuomisto.

– Pornaisissa mopoilla koulujen pihoilla ajelleet nuoret aiheuttivat häiriötä. Rapidon valvontapartiot jututtivat paikalla olleita nuoria ja poistivat paikalta häiriötä aiheuttaneet nuoret mopoineen. Lisäksi valvontapartiot suorittivat ravintolavalvontaa poliisilaitoksen alueella viidessä ravintolassa sekä kävivät tavoittelemassa useita etsintäkuulutettuja henkilöitä viikonlopun aikana, Tuomisto jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana tapaus, missä pakettiautosta löytyi runsaasti anastetuksi epäiltyä omaisuutta eri omaisuusrikospaikoilta. Epäiltyjen jäljille päästiin, kun poliisi sai viime lauantaina aamuyöllä tehtävän Keravan Lintulammenkadulle. Ilmoituksen mukaan tummiin pukeutuneet miehet hääräävät lamppujen kanssa työmaa-alueella.

– Epäillyt tekijät ovat nyt poliisin huostassa ja heitä esitetään vangittavaksi tänään. Heidän epäillään syyllistyneen Keravan tapauksen lisäksi muihinkin samankaltaisiin omaisuusrikoksiin, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Vappua olisi hyvä viettää ainoastaan oman lähipiirin kesken.

Hanna Kiiskinen, komisario

Keskiviikon ja perjantain välisenä aikana partioiden haaviin jäi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella kahdeksan kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuusi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Näiden lisäksi partioiden valvonnan tuloksena oli pienempiä ylinopeuksia, kaksi punaisen liikennevalon noudattamatta jättämistä, yksi tutkanpaljastin ja yksi kortiton kuljettaja.

Kovat nopeudet jatkuivat myös viikonloppuna.

– Kaasujalkaa painettiin reippaasti myös viikonloppuna. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäillään kuutta kuljettajaa, joista yksi vaaralliseen ajotapaan ja ylinopeuteen epäilty kuljettaja yritti ajaa jopa poliisia karkuun. Tässä tapauksessa poliisi veti pidemmän korren, kertoo komisario Asko Sartanen.

– Vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan epäillään viikonlopulta yhtätoista kuljettajaa. Ylinopeuksien lisäksi liikenteestä napattiin kortittomia kuljettajia ja neljä kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, Sartanen jatkaa.

Tehtävämäärissä tapahtui viime viikolla edelleen kasvua huolimatta koleasta säästä. Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisin alueella ylitettiin hienoisesti 2000 tehtävän raja. Kokonaistehtävämäärä kasvoi edellisestä viikosta noin 50 tehtävällä.

– Tehtävämäärien odotetaan edelleen kasvavan, mitä lähemmäs kesää edetään. Tehtävämäärien kasvu painottui viime viikolla Vantaan alueelle, kertoo komisario Kimmo Klemetti.

Kotihälytystehtävissä on jo muutaman viikon ajan ollut havaittavissa lievää laskua. Erityisesti häiritsevä meteli -nimikkeellä olevat tehtävät ovat määrällisesti laskeneet viikkojen 15 ja 14 tehtävämääriin verrattuna. Viikonloppuna, jonne kotihälytystehtävät yleensä painottuvat, poliisilla oli 77 tehtävää. Kokonaistehtävämäärä viime viikonloppuna oli hieman yli 700.

Pahoinpitelyrikosten määrässä on havaittavissa nousua viikosta toiseen. Edellisellä viikolla pahoinpitelyrikoksia oli 50 ja viime viikolla niitä kirjattiin 55. Pahoinpitelyt jakaantuvat tällä hetkellä melko tasaisesti yleisen ja yksityisen paikan suhteen.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Vantaalla Porttisuontiellä sijaitsevan Ikean pysäköintialueella 25.2. tapahtuneen väkivallanteon esitutkinnan.

– Tapauksessa miestä puukotettiin ylävartaloon. Tapausta on tutkittu poliisissa rikosnimikkeellä tappo, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Tapauksen esitutkinnassa selvisi, että kaksi toisensa hyvin tuntenutta henkilöä tapasivat Ikean pysäköintialueella tarkoituksenaan keskustella heidän välisestä velka-asiasta. Keskustelu tapahtui asianomistajan ajoneuvossa. Keskustelu eteni riidaksi, jolloin epäilty otti mukanaan olleen puukon käteensä ja löi sillä asianomistajaa ylävartaloon.

– Puukoniskun jälkeen asianomistaja oli noussut autosta, kävellyt Ikean pysäköintihalliin ja lyyhistynyt sinne. Paikalla olevat sivulliset aloittivat ensiavun ja jatkoivat sitä ensihoitohenkilöstön saapumiseen asti. Asianomistaja menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin, Tyynelä jatkaa.

Teon jälkeen epäilty poistui paikalta omalla autolla, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisipartiolle Malmilla ja kertoi heille tapahtuneesta. Tekoon epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa asianomistajalle vamman, joka johti tämän kuolemaan. Tapauksen esitutkinta on nyt valmis ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjän virastoon.

Itä-Uudenmaan poliisi varautuu myös vappuna yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen sekä kokoontumisrajoitusten valvontaan. Poliisi suosittelee, että ihmiset noudattavat annettuja rajoituksia ja ohjeita niin itsensä, läheistensä kuin koko yhteiskunnan takia.

– Vetoamme nyt aikuisiin ja kehotamme heitä seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja ohjeistamaan heitä lähikontaktien välttämisen tärkeydestä. Vappua olisi hyvä viettää ainoastaan oman lähipiirin kesken, omassa kuplassa, muistuttaa komisario Hanna Kiiskinen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut