Race Club Sveitsin uintileireillä treenataan ja pidetään hauskaa

Uimaseura Race Club Sveitsin uintileireillä opetellaan vapaauintia, selkäuintia ja sukeltamista. – Vapaa-aikaakin altailla on. Leireillä pitää olla myös hauskaa, valmennuspäällikkö Svetlana Nyman kertoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Race Club Sveitsi järjestää Sveitsin maauimalassa kesällä kaksi uintileiriä alakouluikäisille. Toinen kymmenen päivää kestävistä leireistä on heti koulujen päättymisen jälkeen ja toinen loppukesästä ennen koulujen alkua.

– Toiveena on, että leirille tulevat pystyisivät uimaan kymmenen metriä, mutta olemme tästä myös jonkin verran joustaneet. Joka tapauksessa jaamme lapset tasoryhmiin, jotta oppiminen on mielekästä, valmennuspäällikkö Svetlana Nyman Race Club Sveitsistä kertoo.

Uintileirillä harjoitellaan vapaauintia, selkäuintia ja sukeltamista.

– Lapset oppivat yllättävän nopeasti uusia asioita. Heistä on myös kiva oppia. Se tuo hyvää mieltä ja vahvistaa itsetuntoa.

Uimaharjoittelun lisäksi leirillä tehdään fysiikkaharjoituksia sekä tietenkin pidetään hauskaa: leikitään ja pelataan. Nymanin mukaan lapsilta on tullut kyselyitä, pääseekö leirillä hyppäämään tornista?

– Kyllä pääsee. Vapaa-aikaakin altaalla on.

Urheilu opettaa monia elämässä tärkeitä taitoja.

Race Club Sveitsi on uusi uimaseura, joka aloitti toimintansa pari vuotta sitten. Uintiharjoittelun lisäksi seurassa panostetaan fysiikkavalmennukseen yli lajirajojen.

– Valmentajiemme joukossa on muun muassa miekkailun ja yleisurheilun SM-mitalistit. Uiminen on laji, joka vaatii monenlaisia taitoja. Hyvän uintitekniikan lisäksi tarvitaan voimaa, liikkuvuutta, motoriikkaa.

Nuorimmat seuran harrastajat ovat nelivuotiaita ja vanhimmat parikymmentä.

– Pääasiassa keskitymme lapsiin ja nuoriin. Mitä nuorempana oikeat tekniikat oppii, sen parempi. Näin oikea tapa uida jää lihasmuistiin. Väärästä tavasta eroon pääseminen on paljon hankalampaa.

Race Club Sveitsi tarjoaa taso tasolta etenevää Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton mukaista uimaopetusta.

– Käytämme tasomerkkejä, ja kun tietyn tason saavuttaa, voi edetä seuraavalle.

Osa harrastaa uintia omaksi iloksi, osa etenee kilpapolulle. Nymanin mukaan on tärkeää edetä lapsen omien tavoitteiden mukaan.

– Kaikista ei tule huippu-uimareita. Hukkaan treenaaminen ei kuitenkaan mene. Urheilu opettaa monia elämässä tärkeitä taitoja. Nuoret kasvavat positiivisiksi ihmisiksi, jotka oppivat tekemään töitä haaveidensa ja tavoitteidensa eteen. Hyvää tekee myös seuratoiminnan yhteisöllisyys.

Race Club Sveitsi

Uintileirit maauimalassa

Race Club Sveitsi järjestää kesällä kaksi uintileiriä 7.6.–18.6. ja 26.7.–6.8. Leiritoimintaa on ma–pe klo 8.30–13.30. Tarvittaessa valvontaa voidaan jatkaa klo 16 saakka.

Uintileirit on tarkoitettu 7–12-vuotiaille.

Mukaan otetaan 20 uimaria/leiri. Joka päivä on uimaopetusta tasoryhmissä sekä pelejä ja leikkejä. Leireillä voi suorittaa myös SUH:in mukaisia uimamerkkejä.

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset www.raceclub.seura.info

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut