Yläkoulut palaavat Keusoten alueella ehkä piankin lähiopetukseen – Koronan ilmaantuvuus laskussa, samoin into ottaa rokotus

Koronatartunnat ovat Keusoten alueella vähentyneet niin, että kuntayhtymä valmistelee päätöstä, jolla yläkoulut voisivat palata lähiopetukseen. Terhi Collin

Petri Lyy

Koronan ilmaantuvuusluku Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueella on 103 tapausta/100 asukasta kahdelta viikolta laskettuna.

– Ilmaantuvuus on ilahduttavasti laskussa, sanoo yhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

– Ennakoin, että luku tulee reilusti alle sadan jo tämän viikon aikana.

Hyvinkäällä ilmaantuvuusluku on hänen mukaansa nyt 80/100 000:n kieppeillä.

– Tartunnat ovat nyt vähentyneet niin paljon, että valmistelemme päätöstä, jolla alueen yläkoulut voisivat palata lähiopetukseen 3.5. alkaen, Laitinen-Parkkonen mainitsee.

Vielä muutama viikko sitten Keusoten ilmaantuvuusluvuksi kirjattiin 155/100 000.

Innokkuus rokotteen ottamiseen on ikävä kyllä hiipumassa.

Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen

Naapurissa Kanta-Hämeessä ilmaantuvuusluku on 33/100 000 eli maakunta on siirtynyt leviämisvaihetta lievempään kiihtymisvaiheeseen.

Hyvinkää oli pitkään eniten rokotettu kuntayhtymän jäsenkunnista. Nyt miltei kaikki muut kunnat näyttävät ajaneen edelle, mutta vain näyttävät.

– Muutama päivä sitten kansallisesti tehty väestölaskenta päivittyi, Laitinen-Parkkonen kertoo.

– Tähän saakka Keusoten nettisivulla on ilmoitettu kattavuus rokoteikäiseen väestöön nähden eli verrattuna niihin, joilla on todellinen mahdollisuus ottaa rokote. Nyt väliaikaisesti laskenta tehdään koko väestöön verrattuna, mikä muuttaa lukuja.

Laskentaperuste tulee Laitinen-Parkkosen mukaan palautumaan lähipäivinä aiemman mukaiseksi.

Koronarokotuksen on saanut 23,3 prosenttia Keusoten alueen 16 vuotta täyttäneistä.

– Näppituntumalla on kuitenkin vaikutelma, että innokkuus rokotteen ottamiseen on ikävä kyllä hiipumassa, Laitinen-Parkkonen sanoo.

– Tämä ei ole mitenkään toivottavaa. Virusta on kuitenkin liikkeellä ja tarvitsemme laumasuojaa, jotta rajoituksia voitaisiin purkaa suuremassa määrin.

Rokotusaikoja on Keusoten alueella Laitinen-Parkkosen mukaan hyvin saatavissa. Torstaina avautui ajanvaraus uudelle rokotusryhmälle, 1962–1966 syntyneille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut