Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kanta-Häme: Kokoontumisraja nousee kymmeneen ja nuorten joukkueet palaavat treeneihin – kirjastot saavat taas avata ja museoissa voi käydä yleisöä

Hausjärven kirjasto on pystynyt palvelemaan läpi moniviikkoisen koronasulun, mutta 1.5. alkaen myös muut maakunnan kirjastot voivat aueta. Kirjastonjohtaja Anu Ylimäki oli maskinallen kanssa kuvassa maaliskuussa 2021. Ari Peltonen

Pia Lyy

Kokoontumisrajoitukset ja nuorten joukkuelajitoiminta helpottuvat Kanta-Hämeessä 1.5.2021 jälkeen.

Vapun jälkeen koolla saa olla enintään 10 henkilöä nykyisen kuuden sijasta.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä päivitti suosituksensa tiistaina ja toimitti ne Etelä-Suomen aville.

Uudet suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 1.–16. toukokuuta.

Vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat pääsevät nyt ryhmäharjoituksiin.

Lupa tulee A-juniorijoukkueillekin, joissa on mukana myös alle 18-vuotiaita. OKM:n ja lajiliittojen ohjeita pitää yhä noudattaa.

Julkiset tilat kuten kirjastot ja museot saavat avata ovensa 1. toukokuuta alkaen, tosin tarkoilla koronaohjeistuksilla.

– Uimahalleja koskevaan kysymykseen palataan vielä ensi viikolla, kuten myös hoivakotien ja sairaaloiden vierailuohjeisiin, lupaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Juhani Grönlund keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

– Suositukset ovat tällä erää voimassa toukokuun puoliväliin saakka, paitsi etätyö- ja kasvomaskisuositukset hieman pidempään.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut