Näköislehdessä tänään: Kun koronalomautus iski, Kaisa Mäkelä loi sovelluksen, joka on kuin personal trainer

Hyvinvointi: Koronapandemia iski Kaisa Mäkelän, 33, elämään samalla tavalla kuin monen muun. Hänet lomautettiin työstään ravintola-alalla viime keväänä. Hän ei jäänyt paikoilleen, vaan tarttui ideaan, jota oli pyöritellyt mielessään jo muutaman vuoden. Mäkelä kehitti hyvinvointisovelluksen, joka on kuin personal trainer puhelimessa.

Kirjallisuus: Tositapahtumat ja portugalilainen maisema inspiroivat kirjailija Anu Patrakkaa. Hän on asunut yhdeksän vuotta Portugalin maaseudulla. ”Entisessä elämässään” Patrakka teki pitkän uran yritysjohdon parissa Suomessa. Hän irtisanoutui työstään ja muutti Portugaliin. Esikoisdekkari ilmestyi viisikymppisenä. Esittelemme kevään uutuuskirjoja.

Harrastus: Marita Kiviojan, 42, akvaariossa kalat ovat sivuroolissa. Hän on luonut neljässä kuukaudessa taideteoksen, oman pienen ekosysteemin lasikuution sisään. Hän harrastaa aquascapingia eli vedenalaista puutarhanhoitoa.

Ajassa: Wikipedia kouluttaa lukijoitaan epäilemään, sanoo Wikimedia Suomi ry:n puheenjohtaja Jaakko Pirinen. Hän on muokannut jo 70 000:ta Wikipedia-artikkelia.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut