Uusi kauneusilmiö, kulmakarvojen laminointi, herättää keskustelua – omien kulmien tuuheus voi yllättää

Kauneus: Kulmakarvojen laminointi helpottaa aamurutiineja.

Tällä hetkellä halutaan, että kulmakarvat ovat tuuheat mutta luonnolliset. Kulmien laminoinnista onkin tullut viime aikoina todella suosittua. – Kulmien kohottaminen kohottaa myös kasvojen ilmettä. Se on helppo tapa tehdä kasvojen liftaus, Rosamaria Ilonen Beauty Spa Sveitsistä Hyvinkään Siltakadulta sanoo. Mia Lagström

Mia Lagström

Kulmakarvat tuovat ilmettä ja nostavat katsetta.

– Kulmakarvat ovat kasvojen kehykset. Ne ovat ehkä kasvojen tärkein osa, kosmetologi Rosamaria Ilonen Beauty Spa Sveitsistä Hyvinkään Siltakadulta kertoo.

Jokainen tietää, että kulmakarvojen meikkaaminen aamulla kiireessä, ei ole mikään helppo juttu. Paljon helpommalla aamusta pääsee, jos kulmakarvat ovat valmiiksi ojennuksessa.

Eri vaihtoehtoja löytyy. On kulmien kestovärjäys, microblading, kestopigmentointi – ja uutena brown lift eli kulmakarvojen laminointi.

– Brown lift on vielä niin uusi juttu, että se herättää paljon keskustelua. Osa on innoissaan, osa vielä vähän epävarmoja, sopiiko kulmakarvojen laminointi juuri minulle, Ilonen kertoo.

Microbladingistä ja kestopigmentoinnista kulmakarvojen laminointi eroaa siinä, että siinä hyödynnetään omia kulmakarvoja.

Laminoinnissa jokainen karva tulee esiin.

– Emme vie väriä ihoon, vaan nostamme asiakkaan omia kulmakarvoja taivutusaineella ylöspäin. Samalla kulmat värjätään ja muotoillaan.

Ilosen mukaan kulmien laminoinnilla on suuri vaikutus kasvojen ilmeeseen.

– Kulmien kohottaminen kohottaa myös kasvojen ilmettä. Se on helppo tapa tehdä kasvojen liftaus.

Toimenpidettä on helppo kokeilla, sillä se ei vaadi jatkuvaa huoltoa. Kulmien laminointia voi kokeilla vaikka kertaalleen ja päättää sen jälkeen, onko se oma juttu vai ei. Karvojen kasvun myötä kulmakarvat palavat luonnolliseen tilaansa. Tulokset pysyvät karvasta riippuen 2–6 viikkoa.

Moni miettii, sopiiko laminointi, jos omat kulmakarvat ovat onnettomat. Ilonen kannustaa kokeilemaan.

– Kulmakarvat saattavat olla vain vaaleat. Laminoinnissa jokainen karva tulee esiin, ja lopputulos voi olla asiakkaan mukaan jopa hämmästyttävän tuuhea.

Kulmien nyppiminen vuosien ajan on saattanut johtaa siihen, että kulmakarvat ovat lähes kokonaan hävinneet. Jos kulmakarvoja on jonkin verran, voidaan laminointia kokeilla.

Jos vaikka loppupää puuttuu, on sen täyttäminen kulmakarvojen laminoinnin jälkeen meikillä helpompaa kuin meikata kulmakarvat kokonaan.

Tietenkin jos karvat ovat todella vähissä, voi parempi vaihtoehto olla microblading tai kestopigmentointi, joissa väriä viedään ihoon.

Kulmat kuntoon

Kulmien laminoinnissa nostetaan omat kulmakarvat ylös taivutusaineella sekä värjätään ja muotoillaan ne.

Jos kulmakarvat puuttuvat tai karvoja on todella vähän, voidaan kulmiin saada väriä microbladingillä tai kestopigmentoinnilla.

Kulmien lisäksi tällä hetkellä laitetaan ripsiä. Osa suosii kestotaivutusta, osa haluaa pidennyksiä.

Kun kulmat ja ripset ovat kunnossa, ei meikkiä tarvitse juuri käyttää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut