Lenni Mustajoki löi vetoa, että myy joukkueensa hyväksi 9 000 kananmunaa – tavoite ylittyi alle vuorokaudessa

Jos haluaa lähteä tukemaan HyPo P09-joukkuetta ja Lenni Mustajoen myyntikampanjaa, voi munia tilata Vaiveronkadun kioskilta sekä kioskin Facebookin kautta 30.4. asti. Ari Peltonen

Katri Porttinen

Koululuokat ja joukkueet ovat jo vuosia myyneet varainhankintana muun muassa keksejä, karkkia ja sukkia. Nyt kaupaksi käyvät kananmunat. Hyvinkään Pontevan vuonna 2009 syntyneiden poikien joukkue sai jokin aikaa sitten Nikulan perhetilalta tarjouksen varainhankinnasta, ja joukkue päätti lähteä nyt ensimmäistä kertaa myyntihommiin mukaan. Kaikki tarvitsevat kananmunia, ja niistä ei jää mitään kotiin pyörimään, ajatteli joukkueenjohtaja Anna Lehtinen.

Kananmunia myymällä päästään alentamaan poikien kausimaksuja, hän sanoo. Joukkue saa viitosen per myyntierä. Idea on simppeli: ihmiset voivat tehdä munista ennakkotilauksen 30.4. asti, ja Nikulan perhetila toimittaa munakuorman sitten seuraavalla viikolla Hyvinkäälle tilaajille jaettavaksi.

Nyt näyttää siltä, että Hyvinkäälle tuotava munakuorma on iso, sillä Lehtisen poika Lenni Mustajoki otti myyntihommat vakavasti. Hän löi saman tien setänsä Sebastian Mustajoen kanssa kahdestakympistä vetoa, että onnistuu myymään 9 000 munaa kuun loppuun mennessä. Lennin isä Mikael Mustajoki tuli apuun ja teki pojalle myynti-ilmoituksen ja lykkäsi sen keskiviikkoiltana someen.

Ja hyvinkääläisethän tilasivat: 9 000 tilatun kananmunan raja ylittyi alle vuorokaudessa.

– Ihan kivalta tuntuu, tuumasi Lenni perjantaina, varsinkin kun setä oli jo luvannut tuplata vedon neljäänkymppiin ja rahatkin poika oli jo pannut säästöön.

Lenni on pelannut koripalloa 3-vuotiaasta asti ja toteaa olevansa "aika hyvä puolustaja". Nyt toiveissa on, että korona hellittää ja treenien lisäksi joukkue pääsisi ihan oikeisiin peleihin ennen kauden loppua.

Lennin kanssa kananmunia myy toki koko joukkue. Niitä saa kennoittain ja laatikoittain, ja perjantaina tilauksia oli koko joukkueelle kertynyt jo parisensataa.

Lennin jo nyt keräämän yli 9 000 yksittäisen munan myynti on niin kova, että jos tahti jatkuu tällaisena, saattaa hän lyödä Nikulan tilan tähänastisen varainhankintaennätyksen: lahtelainen jalkapallojoukkue on aiemmin onnistunut myymään 300 laatikkoa eli yhteensä noin 27 000 munaa.

– Todella kova, perhetilan Patrik Nikula tuumaa Lennin suorituksesta.

Hän uumoilee, että poika saattaa tätä vauhtia ylittää yksin lahtelaisjoukkueen ennätyksen. Jos Lenni tähän yltää, sponsoroi Nikula tälle 10 laatikollista virikekananmunia myytäväksi. Tuoton hän saa sitten itselleen, Nikula sanoo.

Lennin myymiä kananmunia voi tilata Vaiveronkadun kioskin Facebook-sivun ja -ryhmän kautta tai täyttämällä tilauksen kioskilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut