Kesän katutyöt käyntiin Riihimäellä – Vuorossa Muuntajankatu, Keskuskatu ja Oravankadun risteys

Katutyöt jatkuvat Riihimäellä jälleen kesällä. Työnjohtaja Ilkka Mallenius luotsaa Muuntajankadun saneerausta, johon sisältyy vesihuollon uusiminen. Petri Lyy

Petri Lyy

Kesän katutyöt Riihimäellä käynnistyvät. Suurin yksittäinen kohde on Muuntajankadulla, mutta myös Kauppakadulla ja Oravankadun risteyksessä tapahtuu.

Työmaasta kertova merkit ovat paikoillaan saneerattavalla Muuntajankadulla, jonka asvaltti poistetaan ensi viikolla. Katu höylätään ajettavaksi ja suolataan myöhemmin pölyhaittojen vähentämiseksi.

Työmaan mestarina toimiva Ilkka Mallenius kertoo kuulleensa alueella pitkään asuneilta, ettei katua ole koskaan varsinaisesti rakennettu.

– Siinä on 40 senttiä soraa ja siitä alkaa savi. Siltä tämä kyllä näyttääkin.

Kaupungin ja Riihimäen Veden yhteisenä urakkana on nyt Uhkolankadun ja Munkinkadun välinen osuus. Muuntajankadun eteläpää on saneerattu aiemmin.

– Sen piti jatkua nopeastikin, mutta kymmenkunta vuotta on vierähtänyt. Asukkaat ovat varmasti odottaneet tätä, vastaava rakennuttaja Arto Rämäkkö toteaa.

Asukkaat ovat varmasti odottaneet tätä.

Vastaava rakennuttaja Arto Rämäkkö

Työmaa-alueella on noin 30 omakotitaloa.

Urakkaan sisältyy vesihuoltosaneeraus, mikä tarkoittaa uusien vesi-, viemäri- ja sadevesiputkien vetoa 500 metrin matkalle ja edelleen tonteille.

Vesijohtotyöt pääsevät Rämäkön mukaan käyntiin vapusta, mikäli yöpakkasia ei ole. Talojen käyttövesi järjestetään letkuilla maan pinnalla.

– Lomakausi ei vaikuta, töitä tehdään koko kesä, Mallenius sanoo.

Rämäkön mukaan parina päivänä viikossa töitä tehdään kello 18 tai 19 asti, jotta työmaan kesto lyhennee.

Uudistetun kadun on Rämäkön mukaan määrä saada asvaltti syyskuussa.

– Tämä on aina vähän arpapeliä, kun ei tehdä uutta. Kun vanhaa saneerataan, ei voi tietää, minkälaisia vastuksia tulee vastaan, Mallenius toteaa.

Työmaan ajan Muuntajankatu on katkaistu läpiajoliikenteeltä, vain asukkaat pääsevät kulkemaan.

Keskustassa jatkuu joulukuussa tauolle jäänyt Kauppakadun saneeraus.

– Kirjaston puolen jalkakäytävä on aloittamatta, ja Lounaspuiston puolelta kevyen liikenteen väylältä puuttuu kivityöt, Rämäkkö mainitsee.

– Kiviurakotisija aloittaa työt maanantaina.

Kesän ohjelmassa ovat myös Oravankadun uuden risteyksen viimeistelytyöt.

– Asvalttiurakoitsija saadaan selville toukokuun alkupuolella, ja sitten sinne tulee viimeiset pinnat. Tehdään myös jakajista vielä puuttuvat kivityöt. Ja sitten sinne tulee taidetta.

Riihimäkeläistaiteilijalta teos Oravankadun kiertoliittymään

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut