11 miljoonaa katselukertaa – taikuri Taija Kummelus-Eskelisen saippuakuplavideo päätyi viraaliksi

Taija Kummelus-Eskelinen haluaa olla somessa aktiivinen. – Pyrin vastaamaan kaikkeen saamaani palautteeseen ja kysymyksiin. Valtaosa kysymyksistä liittyy, miten temput tehdään ja millaista kuplanestettä tempuissani käytän.

Mia Lagström

Hyvinkääläisen ammattitaikurin ja saippuakuplataiteilijan Taija Kummelus-Eskelisen eli Taija Taikan viime syksynä kuvaama saippuakuplavideo päätyi viraaliksi. Kaikkiaan videota on katsottu peräti 11 miljoonaa kertaa.

– Olihan se hullunkurinen juttu. Katselukertojen määrä on niin valtava, ettei sitä osaa suhteuttaa mihinkään.

Myös muut Kummelus-Eskelisen Tik Tokiin kuvaamat videot ovat keränneet runsaasti katselukertoja, ja palautetta on tullut muun muassa Aasiasta, Amerikassa ja viime aikoina paljon myös Brasiliasta.

– Kun video lähtee kiertämään, voi se päätyä mihin vain.

Kaikki sai alkunsa viime keväänä, kun korona vei esiintymiskeikat. Kummelus-Eskelinen päätti kuvata muutamia videoita Tik Tokiin omaksi huviksi.

Kannustavan palautteen myötä hän päätti jatkaa. Tällä hetkellä hänellä on Tik Tokissa yli 300 000 seuraajaa.

Kun video lähtee kiertämään, voi se päätyä mihin vain.

Videot ovat olleet pääasiassa saippuakuplavideoita, joka on pitkään sirkuksen ja taikuuden parissa työskennelleelle Kummelus-Eskeliselle suhteellisen tuore aluevaltaus.

– Näin kolme vuotta sitten italialaisen kuplataiteilijan esityksen taikapäivillä. Innostuin ja ryhdyin ottamaan asiasta selvää.

Tehtävä paljastui oletettua haastavammaksi.

– Jos taikuuden ympärillä on paljon suuria salaisuuksia, on kuplataitelijoiden piireihin pääsy vieläkin vaikeampaa. Kukaan ei ollut valmis aluksi jakamaan osaamistaan.

Pitkän etsinnän jälkeen Kummelus-Eskelinen löysi vuonna 2019 itselleen opettajan Espanjasta.

– Opin Espanjassa saippuakuplataiteen perusteet, joiden jälkeen olen voinut harjoitella ja kehittää omia temppuja.

Tärkeä osa kuplataidetta on kuplanesteen ”oikea” resepti.

– Perusta on kaikilla sama, mutta jokaisella taiteilijalla on omat salaiset aineksensa, joilla kuplista saadaan kestävämpiä.

Oma salainen reseptinsä löytyy myös Kummelus-Eskeliseltä. Saippuakuplatempuissa häntä viehättää, että niissä yhdistyy taikuus ja sirkus.

– Niin sirkuksessa, taikuudessa kuin myös saippuakuplataiteessa kyse on tempuista ja niiden tekemisestä.

Kummelus-Eskelinen aikoo jatkaa jatkossakin sirkustaiteen opettajana.

– Teen myös taikurinkeikkoja, kun korona laantuu. Toivon toki, että saisin jatkossa tehdä enenevässä määrin myös saippuakuplataidetta. Se kiehtoo.

Tik Tok -videot eivät tuota rahaa, eivätkä korvaa työkeikkoja, mutta ne ovat pitäneet Kummelus-Eskelisen mukaan mielen virkeänä.

Ne tarjoavat myös hyvän syyn harjoitella uusia temppuja. Eikä maailmanlaajuinen huomio tee huonoa taiteilijan imagollekaan.

Kaksi päivää sitten Kummelus-Eskelinen sai kutsun liittyä kansainväliseen saippuakuplataiteilijoiden yhdistykseen, johon on korkeat kriteerit päästä mukaan.

Saippuakuplataidetta

Kuplia kotona

Saippuakuplataiteilija Taija Kummelus-Eskelinen pitää oman kuplanestereseptinsä salaisuutena, mutta tarjoaa helpon reseptin aloitteleville kuplataiteilijoille.

Liuota ja sekoita 1 rkl sokeria ja 1,5 dl Fairya 5 desilitraan lämmintä vettä. Jos neste vaahtoaa, kuori vaahto pois.

Kuplanesteen tulee seistä noin 2 tuntia ennen käyttöä. Säilytä nestettä puhtaassa suljettavassa astiassa.

Kestävämmän nesteen saa lisäämällä joukkoon noin 2 rkl glyseriiniä, mutta tällöin neste saattaa tahrata.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut