Suomen Rautatiemuseo etsii kansalaistutkijoita uuteen projektiin – hankkeessa kokeillaan uudentyyppistä osallistavaa tallennusta

Kuvituskuva. Risto Nihtilä

Suomen Rautatiemuseo etsii vapaaehtoisia henkilöitä osallistumaan uuteen hankkeeseensa, museo kertoo keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Kansalaistiedettä rautatieharrastajille -hankkeessa historiasta ja lähiympäristöstään kiinnostuneet henkilöt pääsevät kansalaistutkijoiksi mukaan Rautatiemuseon toimintaan tutkimaan ja dokumentoimaan havaintojaan.

– Aineistoja kerätään ja tietoa tuotetaan yhteisvoimin museon ja vapaaehtoisten kanssa erilaisia kansalaistieteen ja joukkoistamisen menetelmiä hyödyntäen. Kansalaistutkijoiden keräämää materiaalia tallennetaan myös Rautatiemuseon kokoelmiin, tiedotteessa todetaan.

Rautatiemuseon mukaan hankkeessa kokeillaan uudentyyppistä osallistavaa tallennusta ja sitä, kuinka vapaaehtoisten avulla voidaan vastata muuttuvan ympäristön tallennuksen haasteisiin.

– Tavoitteena on rikastaa ja täydentää museon jo olemassa olevaa aineistoa, tuottaa uutta tietoa erikoisalasta sekä edistää rautateistä kiinnostuneiden henkilöiden osallistumista alan tutkimukseen ja tallennukseen riippumatta maantieteellisestä sijainnista, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen mukaan kansalaistiede on avointa kaikille ja mukaan vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa aiheesta kiinnostunut.

Hankkeesta tiedotetaan lisää kevään aikana Rautatiemuseon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut