Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Kalevalainen jäsenkorjaus osaksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoa? – "Näyttö on kohtuullisen vahvaa"

Hyvinvointi: Kalevalaisen jäsenkorjauksen puolestapuhujat sanovat, että hoitokeino auttaa tehokkaasti kipuihin. Kansanperinteeseen pohjautuva hoitomenetelmä on kuitenkin virallisen terveydenhoitojärjestelmän ulkopuolella, koska sen vaikuttavuudesta ei ole tarpeeksi tieteellistä näyttöä.

Itä-Suomen yliopiston terveysliikunnan dosentti, Kansanlääkintäseuran varapuheenjohtaja Mika Venojärvi on sitä mieltä, että kalevalainen jäsenkorjaus tulisi ottaa osaksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoa.

– Näyttö on kohtuullisen vahvaa. Aina pitää tietenkin muistaa, että näyttöä on vain niistä asioista, joita on tutkittu, hän huomauttaa.

Hyvinvointi: Tuoreen tutkimuksen mukaan koira monipuolistaa kodin mikrobistoa. Se voi selittää, miksi koirakodeissa kasvavat lapset ovat terveempiä.

Kevät: Puutarhatöitä pääsee jo aloittelemaan. Näköislehdessä kerromme, mitä nyt voi ja kannattaa tehdä!

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!