Riihimäelle aukesi Trimmauspalvelu Grroom – trimmauksessa on kyse ulkonäön lisäksi koiran hyvinvoinnista

Lemmikit: Riihimäelle aukesi Trimmauspalvelu Grroom.

Jenni Niemelä ja Katja Rahunen ovat tehneet pitkän uran lemmikkien parissa. – Tämä on kutsumus ja elämäntapa, maaliskuussa trimmauspalvelun Riihimäelle avanneet Niemelä ja Rahunen kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Unelmalemmikkien tiloissa Riihimäellä aloitti maaliskuussa toimintansa Trimmauspalvelu Grroom. Trimmaajat Katja Rahunen, Jenni Niemelä ja Salla Unkila ovat tehneet pitkän työuran eläinten parissa.

– Joskus olen yrittänyt muuta, mutta aina sitä ajautuu takaisin eläinalalle. Tämä on kutsumus ja elämäntapa, Niemelä kertoo.

Trimmauspalvelun asiakaskuntaan kuuluu laajasti eri koirarotuja kaksikiloisesta pomeranianista 50-kiloiseen cane corsoon, joka kävi paikanpäällä leikkauttamassa kyntensä. Koska koirarotuja on satoja, täytyy trimmaajan osata karvatyyli jos toinenkin.

– Vuosien saatossa eri rotujen trimmaustavat ovat tulleet tutuksi. Ja mitä ei osata, se selvitetään, Rahunen lupaa.

Näyttelytrimmauksia Riihimäen Grroomissa tehdään muun muassa bichon frisélle, bedlingtoninterrierille ja cockerspanielille. Muiden rotujen edustajille tehdään kotitrimmauksia. Toki kotitrimmauksetkin tehdään kullekin rodulle ominaiseen tyyliin.

Erona näyttelytrimmaukseen on, että näyttelytrimmauksen tulee olla millilleen juuri oikeanlainen. Kotitrimmauksissa voi vaikka leikitellä ja asiakkaat voivat esittää toiveita. Joskus karvakavereille on tehty jopa irokeeseja.

Vuosien saatossa sitä on oppinut lukemaan koiria ja niiden käytöstä.

Pelkästä omistajan huvista ei trimmauksessa kyse ole. Iho on koirallakin suurin elin, ja jos se muhii huonosti hoidetun turkin alla, voi koko koira huonosti. Huopalevyksi muuttunut turkki myös kiristää koiran ihoa, ja tietenkin kyse on myös hygieniasta.

Peruskäynti trimmaamossa kestää pienellä ja keskisuurella koiralla keskimäärin 1,5 tuntia, jonka aikana turkki pestään, kuivataan ja trimmataan joko nyppimällä, trimmauskoneella tai leikkaamalla rotumääritelmän mukaan. Nyppiminen vie enemmän aikaa.

– Jos koira ei pidä nyppimisestä, voidaan vaihtoehtoisesti käyttää trimmauskonetta. Myös monet vanhat koirat trimmataan koneella. Iän myötä iho tulee ohuemmaksi ja herkemmäksi, Niemelä selittää.

Rahusen mukaan trimmauspalvelussa mennään aina koiran ehdoilla. Jos koira on arka, sille jutellaan ja sitä rauhoitellaan.

– Vuosien saatossa sitä on oppinut lukemaan koiria ja niiden käytöstä. Asiakkaiden kanssa on tultava juttuun, sillä kynnet on leikattavat, vaikka koira vastaan pistäisi. Harva koira pesustakaan tykkää. Hännät heiluen täältä on kuitenkin aina pois lähdetty.

Turkin hoitoa ja tassuhuoltoa

Trimmauspalvelu Grroom aloitti Riihimäellä Unelmalemmikkien tiloissa (Keskuskatu 18) maaliskuussa.

Trimmauspalvelu Grroom on suomalainen perheyritys, jolla on Riihimäen lisäksi kolme trimmaamoa pääkaupunkiseudulla.

Turkin hoidon lisäksi Grroomissa pääsee tassuhuoltoon, jossa leikataan kynnet ja huolletaan anturoiden välit. Joka torstai on kynsienleikkaustorstai klo 16–17.30. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta leikkauttamaan lemmikin kynnet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut