Free Elelectric Blues Band nousee Poikkeustilaklubin lavalle – yhtye ammentaa bluesrockiin aineksia monesta suunnasta

Musiikki: Free Elelectric Blues Band on tehnyt ahkerasti uutta tuotantoa.

Rankkoja ja rosoisia soundeja ja ennen kaikkea rehellistä musiikkia – sitä on Free Electric Blues Band, joka esiintyy striimattuna On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubilla perjantaina 9.4. Kuvassa ovat laulaja Tero Pulkkinen, basisti Olli Meriläinen ja kitaristi Kari Torvinen. Bändiin kuuluu myös rumpali Janne Peura. Mia Lagström

Mia Lagström

Free Electric Blues Band nousee On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubin estradille perjantaina 9.4. Kyseessä on bändin ensimmäinen striimattu keikka. Bändillä on kova polte päästä yleisön eteen, mutta vielä toistaiseksi se ei ole mahdollista.

– Kaikki, jotka tätä lajia rakastavat, kärsivät tästä tilanteesta. Ihan mukavaa päästä kuitenkin esiintymään edes striimattuna, bändin kitaristi Kari Torvinen sanoo.

Tuleva keikka on bändille poikkeuksellinen myös siksi, että ensimmäistä kertaa ohjelmisto koostuu yhtä coverkappaletta lukuun ottamatta kokonaan bändin omasta tuotannosta.

– Miksi soittaa covereita, kun meillä on omia, bändin basisti ja taustalaulaja Olli Meriläinen tuumaa.

– Tehdään niistä klassikoita, Torvinen heittää.

Mutta mikä mahtaa olla se yksi ainoa coverkappale, joka on otettu mukaan oman tuotannon lisäksi? Torvisen mukaan kyseessä on Jimmy Hendrixin Fire.

– Olen aina rakastanut Hendrixin musiikkia, ja Teron laulu tekee oikeutta kyseiselle kappaleelle.

Omia kappaleita on syntynyt koronavuoden aikana tasaiseen tahtiin bändin treenikämpällä Rajamäellä. Suunnitteilla on kolmas albumi – mahdollisesti syksyllä.

Sävellyksistä vastaa Torvinen ja sanoituksista laulaja Tero Pulkkinen. Pulkkisen mukaan sanoitukset syntyvät sävellystä kuuntelemalla. Tuore Island-progebiisi sai sanansa kappaleen nimen innoittamana.

– Saaresta tulee mieleen utopia onnellisten saaresta, jossa kaikki rakastavat toisiaan. Ympärillä on vain rauhaa, rakkautta ja ystävyyttä, Pulkkinen naurahtaa.

Hard again -blueskappale kertoo puolestaan kaverista, jolla menee kaikki pieleen.

– Siinä miesparka sitten tuskailee tilanteensa kanssa.

Kun Free Electric Blues Band perustettiin kymmenisen vuotta sitten, soitanta oli vahvasti bluesia ja sitä se on osittain edelleen, mutta nykyisin bluesrockin lisäksi mukana on vahva progebiitti.

– Integratiivista progebiittiä, Pulkkinen kiteyttää ja avaa termin tarkoittavan sitä, että bändin musiikissa on aineksia monesta suunnasta.

– Emme halua rajoittaa tekemistämme yhteen ainoaan tiettyyn tyylilajiin.

Torvisen mukaan bändissä on vahva rock’n’roll-asenne.

– Meillä on järeä sähköinen soundi, joka lähtee Stratocasterista ja vanhan liiton Marshall-putkivahvistimesta.

Meriläisen mukaan putkivahvistin tuo musiikkiin syvyyttä ja lämpöä.

– Sillä saa aikaan hienon 60-lukuhenkisen vintagesoundin. Soundi on tärkeä asia, Torvinen lisää.

On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubissa

Free Electric Blues Band on hyvinkääläiskokoonpano, joka sai alkunsa vuonna 2012. Bändi on julkaissut kaksi albumia.

Kokoonpanossa ovat Kari Torvinen (kitara), Tero Pulkkinen (laulu, banjo, huuliharppu), Janne Peura (rummut, taustalaulu), Olli Meriläinen (basso, taustalaulu).

Tulevalla keikalla mukana on myös laulaja Tuuli Nurmi.

Free Electric Blues Band On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubissa pe 9.4. klo 20. Livestriimaus löytyy Hyvinkään YouTube-kanavalta sekä Facebookista/Poikkeustilaklubi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut