Willaan ilmestyi lukuisia näyttäviä pääsiäiskoristeita: "Olemme iloisia, jos onnistumme saamaan hymyn ihmisten kasvoille"

Pääsiäinen: Pientä luovuutta käyttämällä saa paljon kivaa aikaiseksi.

Kauppakeskus Willassa on 13 erilaista pääsiäiskoristetta eri puolilla kauppakeskusta. Koristeet ovat nähtävillä 5.4. saakka. – Näinä aikoina on kiva ilahduttaa ihmisiä ja nähdä hymy heidän kasvoillaan. On hienoa, että Willa haluaa panostaa pääsiäiseen, Sirpa Syrjälä kiittelee. Mia Lagström

Mia Lagström

Kauppakeskus Willaan on ilmestynyt hienoja pääsiäiskoristeita. Koristeiden tekemisestä ovat vastanneet Sirkku Syrjälä ja Sirpa Lepistö Puutarhahaltijoista. Projektissa mukana ovat olleet myös Hyrian opiskelijat Henna Laurila ja Jenna Salminen.

– Olemme iloisia, jos onnistumme saamaan hymyn ihmisten kasvoille. On hienoa, että Willa haluaa panostaa pääsiäiseen, vaikka ihmisiä liikkuukin koronatilanteen takia kauppakeskuksessa vähemmän, Sirkku Syrjälä sanoo.

Koristeet ovatkin ehtineet herättää jo paljon huomiota. Kauppakeskuksen Hämeenkadun puoleisesta osasta löytyvällä Linnanneito Amandalla on metallilangasta ja risuista tehty mekko, johon on kiinnitetty muun muassa narsisseja ja perunanarsisseja. Neidon kultaisissa kengissä on helmihyasintteja.

– Vain taivas on rajana. Ideoita voi tulla milloin mistäkin. Olemme olleet Sirpan kanssa pitkään alalla, ja antennit ovat aina auki, kun olemme maailmalla. Pienellä luovuudella saa paljon hauskaa aikaiseksi. Vastaavia koristeita voi kokeilla tehdä kotonakin, Syrjälä vinkkaa.

Koristeissa on käytetty viljalti narsisseja. Syrjälän mukaan narsisseja kannattaa hankkia heti, kun ne tulevat myyntiin, sillä ne kestävät pienen pakkasenkin. Kauniita ovat myös kerrotut valkoiset vaniljalta tuoksuvat perunanarsissit, helmihyasintit sekä herneenversot, jotka tuovat vehreydessään mieleen kevään.

Sipulikukka saa voimansa sipulista, joten se ei tarvitse multaa kukkiakseen. Narsisseja ja helmihyasintteja voikin asettaa pilkistämään vaikka saappaista tai lipaston laatikoista.

Willan koristeissa kukkia löytyy myös kalkkimaalilla maalatuista purkeista ja koreista ja onpa niitä hempeän pastelleiksi maalatuissa auton renkaissakin.

– Kalkkimaalit ovat ympäristöystävällisiä, ja niillä voi maalata lähestulkoon mitä vain, Syrjälä kertoo.

Kivan pääsiäiskoristeen saa myös asettelemalla samppanjalaseihin keltaisia leikkokukkia ja höyheniä.

Kukka-asetelmien lisäksi Syrjälä ja Lepistö ovat askarrelleet isoja jättimunia sekä veikeän Keijo-kanin. Pääsiäismunat ovat syntyneet kanaverkosta ja värikkäästä paperista. Keijo-kani on tehty kanaverkosta, metallilangasta sekä koirankopin pehmikkeeksi tarkoitetusta lastuvillasta.

– Keijo-kanissa oli kyllä kova työ, mutta kannatti tehdä. Lapset ovat siitä kuulemma kovasti pitäneet, Syrjälä kertoo.

Ideoi omat koristeesi

Narsisseja voi ripustaa ja laittaa lähes mihin vain. Hanki kirpputorilta erilaisia astioita, laatikoita ja koreja, ja maalaa ne kalkkimaalilla. Käytä omaa luovuuttasi. Kasvi saa kaiken kasvuvoimansa mukulasta, joten se ei tarvitse multaa kukkiakseen. Voit laittaa narsissit vaikka jonoon leveään maljakkoon.

Kokeile myös helmihyasintteja ja herneenversoja. Keltaiset leikkokukatkin sopivat pääsiäiseen.

Kun sipulikukka lakastuu, voi mukulan istuttaa maahan. Se kukkii seuraavana keväänä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut