Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Edit Beauty Lounge avattiin Riihimäelle keskellä pahinta koronakriisiä: ”Pieni jännitys kuuluu yrittäjyyteen”

Talous: Kauneusalalla töitä on tehty koko ajan koronasta huolimatta.

Emma Mononen, Laura Nevalainen, Titta Vihervä ja Susanna Nyberg sekä kuvasta uupuva Meri Lehtomaa ovat vanhoja työkavereita. Oma yhteinen kauneushuone oli heidän pitkäaikainen haaveensa. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen keskustaan on avautunut maaliskuussa uusi kauneushoitola Edit Beauty Lounge. Hymyillen yrittäjät – kosmetologit Susanna Nyberg ja Emma Mononen sekä parturi-kampaajat Titta Vihervä, Laura Nevalainen ja Meri Lehtomaa – kertovat, että yritys avattiin samana päivänä, kun uudet tiukat koronarajoitukset astuivat voimaan.

– Kyllähän tilanne vähän hirvitti, mutta uskomme omaan yritykseemme, Nevalainen kertoo.

– Pieni jännitys kuuluu yrittäjyyteen, Nyberg lisää hymyillen.

Nevalaisen mukaan kauneusalalla töitä on tehty koko ajan koronasta huolimatta. Hämeessä asiakaskato ei ole ollut niin katastrofaalinen kuin pääkaupunkiseudulla.

– Se mikä on muuttunut, eletään nyt enemmän hetkessä. Ennen pandemiaa asiakkaat varasivat aikoja hyvissä ajoin ja ennakolta saatettiin varata useitakin aikoja. Osin syynä saattaa olla, että kun kaikki juhlat ja tilaisuudet on peruttu, ei ole tarvetta varata aikoja etukäteen.

Alun perin Edit Beauty Lounge piti avata jo viime keväänä, mutta silloin päätettiin odottaa tilanteen kehittymistä.

– Syksyllä ajattelimme, että ei tilanne voi tästä enää pahemmaksi mennä. Kun löysimme sitten alkuvuodesta sopivan tilan yritykselle, tartuimme tilaisuuteen, Mononen sanoo.

Ennen samassa tilassa toimi R-kioski. Nyt tilaa ei tunnista entisekseen. Paikka on remontoitu täysin.

Remontissa huomioitiin myös korona.

– Teimme selkeästi isommat välit kampaamopaikoille. Myös hoitohuoneet ovat mukavan tilavat, Mononen kertoo.

Vihervän mukaan haaveena on, että kun koronasta päästään, voivat asiakkaat jäädä hoitojen jälkeen hetkeksi paikalle nauttimaan kahvia, kivennäisvettä tai mehua. Tarjolla on myös pientä välipalaa: pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja muuta pientä purtavaa.

Oma kauneushuone on viisikon pitkäaikainen haave. Heillä kaikilla 8–10 vuoden kokemus yritystoiminnasta, mikä rohkaisi tarttumaan uuteen haasteeseen. Edit Beauty Loungessa halutaan olla tiukasti ajassa ja myös kehittyä. Kosmetologit Nyberg ja Mononen opiskelevat parasta aikaa sairaanhoitajiksi.

– Voimme laajentaa esteettisen puolen palveluitamme täyteaine- ja pistoshoitoihin. Täyteainehoitoja saa toki antaa kuka vain, mutta kun on sairaanhoitajan pätevyys, saa potilasvakuutuksen, mikä lisää asiakkaan turvaa, Mononen kertoo.

Kauneus

Hiuksissa näkyy ysäri

Hiustrendeissä näkyy nyt vahvasti 90-luku. Toisaalta voimakkaat kontrastit, otsatukka ja pixie-leikkaukset, toisaalta luonnolliset raidat ja luonnolliset kiharat. Myös punaiset mahonginsävyt ovat nyt suosittuja.

Kauneushoidoissa panostetaan ihon hyvinvointiin, luonnollisuuteen ja tuloksellisuuteen. Nyt suositaan sarjahoitoja, joilla saadaan tuloksia esim. arpien hoidossa. Tällä hetkellä suosittuja hoitoja ovat myös kemialliset kuorinnat, mikroneulaus, kestopigmentoinnit sekä kulmakarvalaminointi brown lift ja ripsien kestotaivutus lash lift.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut