Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edit Beauty Lounge avattiin Riihimäelle keskellä pahinta koronakriisiä: ”Pieni jännitys kuuluu yrittäjyyteen”

Talous: Kauneusalalla töitä on tehty koko ajan koronasta huolimatta.

Riihimäen keskustaan on avautunut maaliskuussa uusi kauneushoitola Edit Beauty Lounge. Hymyillen yrittäjät – kosmetologit Susanna Nyberg ja Emma Mononen sekä parturi-kampaajat Titta Vihervä, Laura Nevalainen ja Meri Lehtomaa – kertovat, että yritys avattiin samana päivänä, kun uudet tiukat koronarajoitukset astuivat voimaan.

– Kyllähän tilanne vähän hirvitti, mutta uskomme omaan yritykseemme, Nevalainen kertoo.

– Pieni jännitys kuuluu yrittäjyyteen, Nyberg lisää hymyillen.

Nevalaisen mukaan kauneusalalla töitä on tehty koko ajan koronasta huolimatta. Hämeessä asiakaskato ei ole ollut niin katastrofaalinen kuin pääkaupunkiseudulla.

– Se mikä on muuttunut, eletään nyt enemmän hetkessä. Ennen pandemiaa asiakkaat varasivat aikoja hyvissä ajoin ja ennakolta saatettiin varata useitakin aikoja. Osin syynä saattaa olla, että kun kaikki juhlat ja tilaisuudet on peruttu, ei ole tarvetta varata aikoja etukäteen.

Alun perin Edit Beauty Lounge piti avata jo viime keväänä, mutta silloin päätettiin odottaa tilanteen kehittymistä.

– Syksyllä ajattelimme, että ei tilanne voi tästä enää pahemmaksi mennä. Kun löysimme sitten alkuvuodesta sopivan tilan yritykselle, tartuimme tilaisuuteen, Mononen sanoo.

Ennen samassa tilassa toimi R-kioski. Nyt tilaa ei tunnista entisekseen. Paikka on remontoitu täysin.

Remontissa huomioitiin myös korona.

– Teimme selkeästi isommat välit kampaamopaikoille. Myös hoitohuoneet ovat mukavan tilavat, Mononen kertoo.

Vihervän mukaan haaveena on, että kun koronasta päästään, voivat asiakkaat jäädä hoitojen jälkeen hetkeksi paikalle nauttimaan kahvia, kivennäisvettä tai mehua. Tarjolla on myös pientä välipalaa: pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja muuta pientä purtavaa.

Oma kauneushuone on viisikon pitkäaikainen haave. Heillä kaikilla 8–10 vuoden kokemus yritystoiminnasta, mikä rohkaisi tarttumaan uuteen haasteeseen. Edit Beauty Loungessa halutaan olla tiukasti ajassa ja myös kehittyä. Kosmetologit Nyberg ja Mononen opiskelevat parasta aikaa sairaanhoitajiksi.

– Voimme laajentaa esteettisen puolen palveluitamme täyteaine- ja pistoshoitoihin. Täyteainehoitoja saa toki antaa kuka vain, mutta kun on sairaanhoitajan pätevyys, saa potilasvakuutuksen, mikä lisää asiakkaan turvaa, Mononen kertoo.