Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pandemiaryhmä:  "Ennen juhannusta ei kannata suunnitella laajempia tapahtumia"

– Rokotusten eteneminen määrittää osaltaan sitä, kuinka voimme kesän osalta rajoituksia ja suosituksia höllentää, hän toteaa, sanoo pandemiaryhmän puheenjohtaja Sally Leskinen. Anne Repo

Kesän yleisötilaisuuksien ja lasten kesäleirien järjestäjät ovat kyselleet Kanta-Hämeen pandemiaryhmältä, voiko tapahtumia järjestää ja millä ehdoin.

– Valitettavasti vielä on liian aikaista sanoa mitään varmaa, sanoo pandemiaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

– Skenaariot näyttävät nyt siltä, että ennen juhannusta ei kannata suunnitella laajempia tapahtumia. Tilanne on nyt virusvarianttien vuoksi arvaamattomampi kuin viime vuonna.

Leskinen lupaa järjestäjille tietoa eri skenaarioista sitä mukaa kun ne tarkentuvat.

– Rokotusten eteneminen määrittää osaltaan sitä, kuinka voimme kesän osalta rajoituksia ja suosituksia höllentää, hän toteaa.

Pandemiaryhmä käsitteli kokouksessaan torstaina koronavirustilannetta ja suosituksiaan etenkin pääsiäisen ajalle.

Esimerkiksi palmusunnuntaina virpomiset pandemiaryhmä suosittaa tehtäväksi ulkotiloissa ja turvavälein.

– Lasten tai lasten vanhempien olisi suositeltavaa olla yhteydessä vierailukohteisiin etukäteen, että oville ei ilmestyttäisi yllättäen, Leskinen sanoo.

– Ylipäätään pääsiäistä kannattaisi tässä tilanteessa viettää kotona ja oman perheen kesken.

Maakunta jatkaa tasaisessa epidemian leviämisvaiheessa, jonka suunta on Leskisen mukaan epävarma.

– Sairaalakuormitus erikoissairaanhoidossa on kova ja vielä kasvamaan päin, joten pääsiäisen varalle valmiutta on kohotettu työvuorosuunnittelulla. Perusterveydenhuollossa tartunnanjäljitys on työskennellyt äärirajoillaan.

Maakuntaryhmä suosittaa, että peruskoulut palaisivat lähiopetukseen 6. huhtikuuta alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi samansisältöisen päätöksen torstaina.

Riihimäen seudulle kolme uutta tartuntaa torstailta – Teho-osastolla kaksi koronapotilasta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut