Elisa Laihon tuore single pohtii kahden ihmisen ihmeellistä yhteyttä

Musiikki: Riihimäkeläinen laulaja on tehnyt musiikkia koko ikänsä.

Elisa Laihon (laulu, taustalaulut, piano) lisäksi Kaunis valhe -kappaleella soittavat Saku Mattila (kitarat), Harri Lehtonen (rummut), Onni Elo (alttoviulu), Hilla Hannonen (sello) ja Arto Anttila (kontrabasso). Laiho on tuottanut kappaleen yhdessä Matti Paatelman kanssa. Ville Paul Paasimaa

Mia Lagström

Riihimäkeläisen laulaja-lauluntekijä Elisa Laihon viime perjantaina julkaisemassa singlessä ”Kaunis valhe” järki ja tunne käyvät dialogia; ehkä joskus on järkevintä kadottaa järjen ääni ja vain luottaa rakkauden ihmeelliseen voimaan.

Laulussa on paljon toivoa ja uskoa siitä, että lopulta kevät aina koittaa ja valo lisääntyy.

Laiho on tehnyt musiikkia koko ikänsä. Pianomelodioita hän teki jo lapsena.

Ensimmäiset varsinaiset sävellykset ja sanoitukset syntyivät Kaustisten musiikkilukiossa, jossa oli vahvasti luovuutta ruokkiva ilmapiiri.

Aktiivisemmin hän alkoi säveltää Sibelius-Akatemiassa.

– Sibiksen aikana julkaisin myös ensimmäisen levyni silloisen irkkubändini kanssa.

Kappaleet itse sanelevat, millaisia niistä tulee.

Musiikki on Laiholle luontainen tapa ilmaista itseään.

– Musiikki antaa kauneutta ja toivoa ja vie flow-tilaan. Soittaessa ja säveltäessä hyvällä tavalla unohtaa itsensä ja sulautuu maailmaan.

Elisa Laihon mukaan varsinkin sanoitukset ovat hänelle merkityksellisiä. Hän haluaa kirjoittaa tärkeistä asioista, joilla on merkitystä.

– Alkuun en mieltänyt itseäni sanoittajaksi. Tein sanoituksia englanniksi sekä sävelsin useita lauluja runoihin. Ensimmäinen sooloalbumini Mustaa tai valkoista pohjautui kokonaan Edith Södergranin runoihin. Toisen Kaunista valoa -soololevyn aikana innostuin sanoittamaan kolmeen kappaleeseen sanat. Se aukaisi minussa jotain, ja siitä se lähti.

– Tulevalla EP:llä kaikkien kappaleiden sanoitukset ovat omiani.

Musiikki saattaa yllättää tekijänsä. Nyt julkaistu singlekin syntyi hetkellä, jolloin Laiholla ei ollut aikomustakaan säveltää.

– Se oli viime keväänä juuri ennen koronapandemian alkamista. Harjoittelin pianon ääressä konserttia varten, ja yllättäen tuli todella vahva fiilis, että nyt syntyy uusi kappale, ja niin se syntyi. Esitin sen saman tien konsertissakin. Jotkut kappaleet saattavat tulla hyvin nopeasti, Laiho naurahtaa.

Musiikillisesti Laihon soolotuotanto liikkuu akustisen popin maailmassa, mutta mukana on vaikutteita myös folkista ja taidemusiikista.

– En halua rajata mitään pois. Seuraavassa singlessä on lattarisävyjä. Kappaleet itse sanelevat, millaisia niistä tulee.

Kesän aikana Laiho julkaisee tulevalta EP:ltään myös toisen singlen.

EP-julkaisua saadaan vielä hetki odottaa. Tavoitteena on, että se ilmestyisi loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa.

Elisa Laiho

Kaunis valhe

Riihimäkeläinen laulaja-lauluntekijä Elisa Laiho julkaisi perjantaina 19.3. Kaunis valhe -singlen tulevalta EP:ltään. Singlestä on tulossa 26.3. myös video, joka on kuvattu Riihimäen Vihreällä Talolla.

Single löytyy mm. Spotifysta ja video YouTubesta.

Soolona Laiho on julkaissut kaksi pitkäsoittoa Mustaa tai valkoista (2008) ja Kaunista valoa (2019) sekä useita EP- ja CD-singlejulkaisuja.

Laiho on tehnyt musiikkia useita vuosia ja keikkaillut niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän on säveltänyt musiikkia myös muille, kuten lauluyhtye Rajattomalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut