Etäjumppaa senioreille Hyvinkäältä ja Riihimäeltä – mukaan pääsee tietokoneella tai älypuhelimella

Etäliikunta on kaikille avointa ja maksutonta.

Tuolijumpassa voi treenata koko kehon päästä varpaisiin. Se on myös tehokasta, Katarina Norrena kertoo. Kevään aikana Hyvinkään liikuntapalvelut tarjoaa tuolijumppaa, asahia ja perusjumppaa etänä. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkään liikuntapalvelut ja Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskus järjestävät keväällä etäjumppaa senioreille. Jumppaan voi osallistua tietokoneen, tabletin tai oman älypuhelimen välityksellä.

Hyvinkään liikuntapalvelut järjestää etäjumppaa maanantaisin kello 13 yhteistyössä Onnensillan kanssa. Linkki jumppaan löytyy muun muassa Facebook/Järjestökeskus Onnensilta.

Liikuntapalveluiden omia etäjumppia on maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 10. Linkki niihin löytyy www.hyvinkaa.fi kohdasta Liikunta/Ohjattu liikunta.

Jos käyttää älypuhelinta, tulee siihen ladata sovelluskaupasta Teams-mobiilisovellus.

– Etäjumpassa on vaihdellen tuolijumppaa, asahia ja perusjumppaa, vastaava liikunnanohjaaja Katarina Norrena Hyvinkään liikuntapalveluista kertoo.

Tuolijumpassa kohotetaan lihaskuntoa, ja se sopii hyvin myös heille, joilla on heikko tasapaino.

Istuen pystyy treenaamaan koko kehon päästä varpaisiin.

– Vaikka liikkeet tehdään istuen, ovat ne silti tehokasta. Istuen pystyy treenaamaan koko kehon päästä varpaisiin, Norrena vakuuttaa.

Asahi kehittää liikkuvuutta, mikä on tärkeää, sillä iän myötä ihminen jäykistyy.

– Moni saattaa venytellä kotonaan, mutta tällöin tehdään yleensä tuttuja liikkeitä. Välillä olisi hyvä kokeilla uusia liikkeitä, sillä lihas tottuu liikkeeseen, eikä enää kehity.

Jumpan jälkeen liikunnanohjaajat jäävät paikalle, jos heiltä haluaa kysyä liikuntaan ja liikuntapalveluiden tarjontaan liittyviä kysymyksiä.

Paikalla ollaan myös hyvissä ajoin ennen jumppaa, jos joku tarvitsee apua yhteyksien muodostamisen kanssa.

Hyvinkään liikuntapalvelut tarjoavat kevään aikana myös maksullista henkilökohtaista liikuntaneuvontaa.

Liikuntavälineitä voi lainata maksutta liikuntavälinelainaamosta. Lisää tietoa liikuntaneuvonnasta ja välinelainaamosta numerosta 040 638 6312.

Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskus järjestää virtuaalituolijumppaa tiistaisin kello 11.

Virtuaalituolijumppa sopii senioreiden lisäksi hyvin myös päätetyötä tekeville.

Perjantaisin ohjelmassa on kevyt virtuaalikuntojumppa kello 10, virtuaalikehonhuolto kello 10.45 ja kuntojumppaa kello 18.

Kaikki jumpat löytyvät kyseisinä ajankohtina Facebookista/Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskus. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Liikuntaa senioreille

Riihimäellä myös lähiliikuntaa

Riihimäellä järjestetään keväällä myös lähiliikuntatunteja, jotka sopivat senioreille. Mukaan pääsee yhdeksän osallistujaa, ja mukaan saa tulla ainoastaan terveenä.

Ohjelmassa on yhteislenkkejä, kevyttä mäkitreeniä Keskusurheilupuiston kuntoportaissa, luontoliikuntaa ja kahvakuulajumppaa.

Tarkemmat tiedot Facebook/Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskus.

Ryhmät ovat kaikille avoimet ja maksuttomat.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut