Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rusakoiden ruokakeräyksen saldo yllätti järjestäjät täysin – "Torilta oli jatkuva virta"

Rusakot Puskassa -ryhmä järjesti lauantaina torilla ruokakeräyksen vähävaraisille, ja hyvinkääläiset tulivat apuun niin sankoin joukoin, ettei monessa mukana ollut yhteisöaktiivi Jaana Piilola ole vastaavaa aiemmin kokenut.

– Kello 13.30:een asti torilta oli jatkuva virta [Paavolan yhteisötalolle]. Meillä oli parhaimmillaan samanaikaisesti neljä autoa kuljettamassa tavaroita, Piilola kertoo.

Rusakot pyysivät tuomaan keräykseen hyvin säilyviä elintarvikkeita, ja niitä tuli niin paljon, ettei kaikkea ehditty Paavolan yhteisötalolla viikonlopun aikana edes hyllyttää. Piilola arvioi, että ruokaa saatiin noin 2 000 kiloa.

– Siellä on muun muassa 30 kuivakakkua, 40 laatikollista kaurahiutaleita, pastaa valtavia määriä – ja laskin, että 86 purkkia hernekeittoa, hän luettelee.

Piilolan mukaan ihmiset olivat myös selvästi miettineet, mistä esimerkiksi lapsiperheissä tykättäisiin, ja lahjoituksissa oli myös esimerkiksi luomua ja gluteenittomia tuotteita.

– Olen ollut monessa jutussa mukana, ja nyt tuli laadultaan sellaista, jota ei ole ennen nähty: tuli esimerkiksi Juhla-Mokkaa, kun yleensä keräyksiin tulee sitä kaikkein halvinta.

– Kyllä tämä kertoo, että ihmiset välittävät muista ihmisistä.

Piilolan mukaan tarkoitus on luoda sähköinen varastointijärjestelmä, josta voidaan jatkuvasti seurata, mitä Paavolan yhteisötalon ruokahuoneessa on ja mitä on lähtenyt eteenpäin. Ruokahuone pystytään avaamaan tiukkojen koronarajoitusten päätyttyä. Ideana on, että ihmiset voivat aukioloaikoina käydä hakemassa huoneesta tarvitsemansa. Lisäksi perustetaan hävikkiruokakaappi. Sinne voisi tuoda vaikka kotona tehtyjä pullia tarjolle, Piilola sanoo esimerkkinä.

Lue myös: Yhteisö näyttää voimansa Hyvinkäällä: "Rusakoilla" on uudet nopean toiminnan apujoukot ja Paavolaan nousi yhteisötalo