Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Näköislehdessä tänään: Maan alla on piilossa vaikka mitä – Suomestakin löytyy ajan peittämiä aarteita

Ilmailu: Finnairin lomauttaman lentokapteeni Kimmo Niemelän viimeisestä reittilennosta on jo tasan vuosi. 30 vuotta sitten hän joutui hävittäjälentäjänä hyppäämään heittoistuimella MiG-hävittäjästä pimeälle taivaalle.

– Ilmavoimissa riskinotto on ihan erilaista kuin muussa ilmailussa. Matkustajakoneissa on suuremmat turvakertoimet ja korvaavat järjestelmät. Hirmu harvoin on oikeita ongelmia, hän kertoo.

Historia: Ihmiskunta on kaivanut maan alle tunneleita, parkkihalleja, salakäytäviä ja jopa kokonaisia kaupunkeja. Esimerkiksi ensimmäiset maanalaiset viemärit kaivettiin jo yli kaksituhatta vuotta sitten.

Kun maailman vanhimmissa kaupungeissa kaivetaan, entisten aikojen jäljet tulevat vastaan jatkuvasti. Silti Suomestakin löytyy historian kerrosten peittämiä aarteita.

Tasa-arvo: Suurin osa väkivallan tekijöistä on miehiä, ja miehet myös kokevat usein väkivallan uhkaa.

Miehet ry:n uuden puheenjohtajan Jesse Kareisen mielestä väkivalta aiheuttaa epätasa-arvoisuutta. Se on myös aihe, josta ei tule vaieta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamupostin tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut