Hyvinkääläinen syö lounaaksi mieluusti burgereita – riihimäkeläinen suosii kevyempää linjaa kuten susheja

Hyvinkääläisillä ja riihimäkeläisillä on hyvin erilaiset mieltymykset lounasruuista ainakin Foodoran tilastojen mukaan.

Hyvinkääläisten herkkua tuntuvat olevan burgerit, joita kymmenen suosituimman ruuan listalla oli peräti puolet viime vuonna. Pari vuotta sitten niitä oli top 10 -listalla vain kaksi.

Suosituin hampurilainen on ikiklassikko juustohampurilainen.

– Silmiinpistävä ja tilastollisesti aika harvinainen havainto oli myös se, että lounasaikaan hyvinkääläiset rakastavat tilata pirtelöä - se on peräti yhdenneksitoista suosituin tilaus lounaalla, kerrotaan ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Foodorasta .

Riihimäki sen sijaan on poikkeuksellinen koko Suomessa, sillä topkymppiin kuuluvat pizzan, burgerin ja kebabin lisäksi katkarapusalaatti, kevätkääryleet ja hapanimeläkana.

– Riihimäkeläiset eivät ole lainkaan yhtä paljon hampurilaisten perään kuin hyvinkääläiset, sillä Riihimäellä niitä mahtuu top 10 -listalle vain kaksi. Suosikki sielläkin on sama: juustohamppari.

Foodorasta arvioidaan, että lounasaikaan riihimäkeläiset haluavat selvästi hieman keventää, sillä silloin suosituimpien listalle yltää myös sushilajitelma ja nuudeliannos, ja kebabien ja hampurilaisten osuudet hiemat pienenevät.

Ylipäätään sushi on nostattanut suosiotaan Riihimäellä, ja sitä tilattiin vuonna 2020 jopa kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2019.

Vertailu naapureihin kertoo, että suomalaiset suosivat Väli- ja Pohjois-Amerikan herkkuja, Norjassa taas on valloillaan voileipäbuumi.

Ruotsalaiset ovat hurahtaneet vegaanisiin kasvisbowleihin ja ylellisiin hampurilaisiin; Tukholman viimeisin huuto on tryffelihampurilainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut