Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Duuni Töis -ohjelmassa tutustutaan ammatteihin ja työyhteisöihin – Poikkeustilaklubilla kevään aikana monipuolista tarjontaa

Kulttuuri: On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubi yllättää iloisesti niin tekijänsä kuin yleisön.

On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubin tuotantotiimi on käynyt viime viikkoina tutustumassa eri ammatteihin ja työyhteisöihin. Duunis Töis -ohjelmaformaatti sai alkunsa, kuten kaikki muutkin On Air Hyvinkää -kulttuurikanavan kautta lähetettävät ohjelmat ja livestriimaukset.

– Työryhmän kesken näitä juttuja ideoidaan. Toki meille lähetetään myös ehdotuksia, Hyvinkään kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso ja tuottaja Charlotta Kivistö kertovat.

Duunis Töis -ohjelman ensimmäisessä jaksossa tutustuttiin hyvinkääläisen kuvanveistäjän Maija Helasvuon työtiloihin Hämeenlinnan Taidekasarmilla. Jaksossa päästiin seuraamaan myös, kuinka pronssiveistos valmistuu. Ohjelman toisessa jaksossa puolestaan vierailtiin painotalo T-Printissä.

– Ohjelmassa pääsee tutustumaan erilaisiin ammatteihin ja työyhteisöihin kulissien takaa. Näkee paikkoja, joita ei muutoin helposti näe. Kannattaa katsoa, On Air Hyvinkään tekninen tuottaja Niklas Väyliö kannustaa.

Uusia jaksoja julkaistaan aina maanantaisin kello 12.

Väyliö on toiminut Duunis Töis -ohjelmissa myös ohjelmaisäntänä.

– Vähän vahingossa jouduin kameran eteen. Se on ollut kaikin puolin hauskaa.

Ohjelmien kuvaajan ja ohjaajan Kristian Pekkalan mukaan etukäteen tehtyjen ohjelmien tekeminen on tuonut mukavaa vaihtelua suorana lähetettäviin livestriimauksiin.

– Kaiken kaikkiaan tämä on mukavaa hommaa, mutta haastavaa.

Väyliön ja Pekkalan mukaan parasta On Air Hyvinkäässä on sisällön monipuolisuus.

– Mikään työkeikka ei ole samanlainen. On Air Hyvinkää yllättää yhtälailla meidät tekijät kuin yleisön. Se pitää mielen virkeänä, Väyliö toteaa.

Etukäteen kuvattujen ohjelmien ja livestriimauksien lähettämistä jatketaan On Air Hyvinkään Poikkeustilaklubin kanavalla läpi kevään. Torstaina 11.3. kello 18 Astor Piazzollan 100-vuotispäivän juhlassa esiintyvät Tango del norte sekä Maria ja Pasi Laurén.

Lauantaina 13.3. klo 16 vietetään talvisodan muistopäivää yhdessä oopperalaulaja Raimo Laukan ja harmonikkataiteilija Jarmo Tinkalan kanssa. Taakse jäänyttä elämää -konsertti kuljettaa Eldankajärveltä Äänisen aalloille. Tarinallisessa konsertissa kuullaan sota-aikojen lauluja.

Keskiviikkona 23.3. jatkoa saa Tyttökirjaklassikot-keskustelusarja. Tällä kertaa vuorossa on Pieni talo preerialta.

Ohjelmaa on tiedossa myös pääsiäisenä, ja kuun lopussa lanseerataan On Air Hyvinkään vaalipaneelilähetykset. On Air Hyvinkään 1-vuotissyntympäivälähetys nähdään aprillipäivänä 1.4. kello 18.

Poikkeustilaklubi On Air Hyvinkään ohjelmat ja livestriimaukset löytyvät Hyvinkään YouTube-kanavalta sekä Facebookista.