Liikunnan ja harrastusten tiloja suljettava Riihimäen seudulla – toiminta sallittua osallistujen määrän pysyessä alle kymmenessä

Tiloja koskevat rajoitukset ovat voimassa 22. maaliskuuta saakka. Kuvituskuva. Arkisto Sirpa Repo

Pia Herme

Riihimäen seudun vakavan koronatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen tilojen sulkemisesta Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella.

Määräys on voimassa 9.-22.3.

Tilojen sulkeminen koskee julkisia ja yksityisiä tiloja kuten joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettäviä sisätiloja sekä kuntosaleja.

Suljettavien listalla ovat myös tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, uimalan sauna ja kauppakeskuksen yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös kuitenkin sallii tilojen käytön, jos niissä on samanaikaisesti enintään kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä.

Jos tartuntalain mukaisia uusia velvoitteita terveysturvallisuudesta ei ole mahdollista huolehtia, tilaa ei voi käyttää.

Suljettaviksi määrätyissä tiloissa voi olla vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuaharrastustoimintaa.

Päätös sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämään kuuluvaa toimintaa.

Perusteena päätökselle on taudin ilmaantuvuuden kasvu, epäselvät tartuntaketjut, Riihimäen alueella todettu koronaviruksen brittimuunnos, jäljityksen merkittävä kuormittuminen, erikoissairaanhoidon tarpeen kasvu ja uhka hoitokapasiteetin riittävyyden vaarantumisesta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella ovat edelleen kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kiellettyjä. Pienempiäkin tulisi välttää aina kun se on mahdollista. Niin ollen kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, pitäisi jättää tässä tilanteessa pois.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut