Yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet kielletään Kanta-Hämeessä – pandemiaryhmä esittää aluehallintovirastolle myös joidenkin julkisten tilojen sulkuja kahdeksi viikoksi Riihimäen seudulla

Riihimäen seudulle esitetään 58g-pykälän mukaista tilojen sulkua kahdeksi viikoksi. Asiasta päättää Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Arkisto/Ari Peltonen

Pia Herme

Vakavan epidemiatilanteen vuoksi kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty perjantaista alkaen Kanta-Hämeessä. Rajoitus on voimassa 31. maaliskuuta saakka.

– Riihimäen kaupunki haluaa aluehallintoviraston linjan mukaisesti painottaa, ettei pieniäkään kokoontumisia tulisi järjestää, ellei se ole aivan välttämätöntä. Riihimäen ilmaantuvuusluku on noussut tällä viikolla uusille ennätystasoille ja kaikkien yhteistyö epidemian taltuttamiseksi on nyt tarpeen, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo kaupungin tiedotteessa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eivätkä jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Lisäksi Kanta-Hämeen pandemiaryhmä tulee esittämään Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Riihimäen alueella tartuntatautilain 58g-pykälän mukaista tilojen sulkemista kahdeksi viikoksi.

Perusteluna esitykselle ilmaantuvuuden kasvu, epäselvät tartuntaketjut joiden joukossa on todettu myös brittivariantti jatkoaltistuksineen, jäljityksen merkittävä kuormittuminen ja erikoissairaanhoidon sairaalakapasiteetin kasvu ja uhka hoitokapasiteetin vaarantumisesta.

THL:n kannanotto maakuntakokouksessa puoltaa pykälän alueellista käyttöönottoa.

Sulku koskisi muun muassa kuntosaleja ja sisäliikuntatiloja, yleisiä saunoja, uimahalleja, tanssipaikkoja ja kauppakeskusten yleisiä tiloja pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Epidemiatason 2 toimet ovat voimassa 28.3. saakka ja tulevat voimaan heti, jollei erikseen mainita.

Kokoontumisrajoitusten lisäksi yläasteet ja 2. asteen opetus siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3. alkaen. Välttämätön lähiopetus sallitaan.

Yli 12-vuotiaiden osalta (2007 syntyneet tai sitä vanhemmat) ryhmäharrastustoiminta suositetaan keskeytettäväksi.

Julkisia tiloja suositellaan suljettaviksi mahdollisuuksien mukaan.

Valtioneuvosto säätää ravintolatoimintaa koskevista rajoituksista 8.-28.3. väliselle ajalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut