Hyvinkään kaupungin toiminnassa rajoituksia ensi viikosta lähtien – yläkoulut ja lukio etäopetukseen ja liikuntapaikkojen käyttöä rajoitetaan

Kuvituskuva. Toni Forssell

Aluehallintoviraston ja Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän koronalinjaukset tulevat näkymään myös Hyvinkään kaupungin toiminnassa 8.3.–28.3. välisenä aikana.

Kaupunki tiedotti asiasta perjantaina.

Tiedotteen mukaan näkyvimpänä asiana on yläkoulujen ja lukion siirtyminen etäopetukseen.

– Sekä peruskoulussa että lukiossa on toimintamallit valmiina etäkoulunkäynnille entuudestaan, sillä tämä ei ole ensimmäinen kerta, jolloin koronavirustilanne on edellyttänyt etäopetusta. Myös ateriajärjestelyt etäkoulun aikaan ovat kunnossa, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen kaupungin tiedotteessa.

Ylioppilaskirjoitukset tullaan kuitenkin järjestämään turvavälein ja turvallisuusjärjestelyin.

Myös kaupungin hallinnassa olevien sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöä tullaan rajoittamaan annettujen ohjeiden mukaisesti ensi maanantaista alkaen.

– Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harjoittelu on sallittu pienryhmäharjoitteluna ja annettuja hygieniaohjeita noudattamalla sisä- ja ulkotiloissa, Halonen kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa kaupunki on ollut säännöllisesti yhteydessä hyvinkääläisten urheiluseurojen kanssa. Tiedotteen mukaan seurat ovat sopeutuneet tilanteeseen hyvin ja turvallisuusohjeita on noudatettu.

Hyvinkään kaupunginjohtaja Jyrki Mattila puolestaan muistuttaa, että ensi viikosta lähtien rajoitukset koskevat Aluehallintoviraston määräysten mukaan myös yksityisten toimijoiden hallussa olevien harrastustilojen käyttöä.

– Eli nekin ovat vain rajatusti käytettävissä. Nämä rajoitukset ovat osa valtion lähiviikkojen määräämiä poikkeusolojen sulkutoimenpiteitä, Mattila toteaa tiedotteessa.

– Tartuntojen kasvu Uudellamaalla on tällä hetkellä huolestuttava ja riskinä on, että koronaviruksen leviämisen kiihtyminen johtaa vaikeuksiin sairaalapaikkojen saatavuudesta. Siksi on oleellista, että juuri nyt noudatamme annettuja kokoontumisrajoituksia ja terveyssuosituksia, hän jatkaa.

Hyvinkään kaupungin kulttuurilaitosten toiminta jatkuu rajattuna entiseen aiempien määräysten ja suositusten mukaisesti. Kaupungintalo on pääosin suljettu, mutta neuvonta- ja aulapalvelut toimivat rajatusti. Kahvila Donner toimii noutopalveluperiaatteella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut