Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Robotit apuna luomassa ihmistyöpaikkoja – Hyvinkäältä Riihimäelle muuttanut Realplast tekee muovista mitä teollisuus tarvitsee

Uudet tilat Herajoella ovat täyttymässä. Realplast Oy:n toimitusjohtajan Kimmo Kullbergin mukaan laajennusosalle on jo rakennuslupa. Petri Lyy

Petri Lyy

Ruiskuvalettuja muoviosia teollisuudelle valmistava Realplast Oy on asettunut uusiin tiloihinsa Riihimäellä. Hallissa häärii tällä hetkellä 15 työntekijää ja 15 teollisuusrobottia.

Toimitusjohtaja Kimmo Kullbergin mukaan toiminnan idea on, että automatisointi ei vie vaan tuo työtä ihmisille.

– Automatiikka auttaa pitämään työn ergonomisena ja tuotantokustannukset kilpailukykyisinä. Se mahdollistaa kasvun ja työpaikkojen luomisen, hän sanoo.

Muutto Herajoen teollisuusalueelle Riihimäelle tuli ajankohtaiseksi, kun laajentaminen Kytäjällä osoittautui mahdottomaksi eikä sopivia tiloja löytynyt Hyvinkäältä.

Riihimäellä tilat tuplaantuivat 3 200 neliöön, mutta niidenkin täyttyminen on jo pitkällä. Vanhat koneet on saatu muutettua ja asennettua, uusille koneille on tehty jo varauksia.

– Hallia on mahdollista laajentaa, rakennuslupa on jo valmiina, Kullberg mainitsee.

Yritys on tehnyt muuttoa lähes vuoden pyörittäen samalla tuotantoa. Kullbergin mukaan korona on tuonut siihen omat haasteensa, raaka-aineen saannissa on esimerkiksi ollut vaikeuksia, mutta muuton ajoitus oli hänen mielestään hyvä.

– Meillä on kaikki valmiina ja iskussa sitten kun korona on ohi.

Melkein jokaisen ruiskuvalukoneen vieressä on teollisuusrobotti, joka huolehtii aiemmin käsin tehdyistä työvaiheista.

– Näin ihmisiä voidaan palkata oikeisiin, järkeviin töihin, Kullberg sanoo.

– Meillä automatisoinnissa ja koneiden seurannassa on päästy siihen, mitä monet muut mahdollisesti vasta suunnittelevat.

Realplast aloitti 2000 ja automaation käyttöönotto alkoi jo silloin. Kullbergin mukaan monet pyörittelivät päätään epäilevästi.

Realplast valmistaa muoviosia esimerkiksi venttiili-, sähkö- ja lääketeollisuudelle. Nimikkeitä on tuhansia.

Tuotantomäärät voivat olla sadoista kappaleista miljoonaan kappaleeseen. Valmiin osan paino voi vaihdella 0,2 grammasta 900 grammaan.

Robottien työasemat on suunniteltu modulaarisiksi niin, että siirtyminen tuote-erästä toiseen käy helposti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut