Riihimäen seudun koronatartuntojen määrät epidemia-ajan suurimmat – "tuttujenkin kesken syytä käyttää maskia"

Esimerkiksi etätöitä kannattaa nyt suosia ja tuttujenkin kesken on syytä käyttää maskia, Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo. Arkisto/Marko Kekki

Riihimäen seudulla on viimeisen kahden viikon aikana todettu 71 uutta koronatartuntaa.

Tartuntamäärät ovat suurimmat, mitä seudulla on todettu koko epidemia-aikana, kaupunki tiedottaa.

Viimeisen kahden viikon suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 16 tartuntaa perjantaina 26. helmikuuta.

Riihimäen ilmaantuvuusluku on noussut viime päivinä, ja on nyt korkeampi kuin kertaakaan epidemian aikana: 198 tartuntaa 100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

– Yli 90 prosenttia tartunnoista on sairaanhoitopiirin mukaan peräisin saman talouden sisältä, ystävien ja sukulaisten tapaamisista sekä työpaikoilta. Tässä tilanteessa fyysisten tapaamisten minimointi on äärimmäisen tärkeää.

– Esimerkiksi etätöitä kannattaa nyt suosia ja tuttujenkin kesken on syytä käyttää maskia, Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo kaupungin tiedotteessa.

Sijainnin vuoksi Riihimäen seudulla on huomattavan paljon Uudeltamaalta työyhteyksistä saatuja tartuntoja.

Näistä moni on jäljitetty rakennusalan työpaikoille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee Kanta-Hämeen maakuntaa koskevaa päätöstä, jolla velvoitetaan toimijoita varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.

Päätös olisi väliaikaisen tartuntatautilain mukainen ja koskisi seuraavia toimijoita: yksityiset yhteisöt, säätiöt ja muut oikeushenkilöt, yksityiset elinkeinonharjoittajat, kunnat ja kuntayhtymät, uskonnolliset yhdyskunnat ja julkisoikeudelliset laitokset.

Alueella yhteensä lähes 5 300 koronarokotuksen saanutta – Hyvinkäällä selvästi enemmän kuin Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä

Kaksi uutta koronatapausta Riihimäen seudulla – Riihimäellä todettu tapauksia tähän mennessä yhteensä 215

Karu tulos perjantain koronatesteistä – Riihimäen seudulle rysähti 16 tartuntaa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut