Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkään lukion ja yläkoulujen etäopetusta järjestellään ensi viikolla – Lipunmyynti kiinni juna-asemalla

Hyvinkääläiset lukiolaiset ja yläkoululaiset siirtyvät etäopiskeluun maanantaina 8.3., samana päivänä, kun koronasulku astuu voimaan.

Hallituksen torstaina tekemät linjaukset eivät tulleet yllätyksenä Hyvinkään kaupungille. Se ottaa rauhallisesti etäopetuksen aloittamisessa.

Esimerkiksi Riihimäki ja Loppi lähettävät lukiolaiset etäyhteyksien päähän maanantaina 1.3. ja yläkoululaiset keskiviikkona 3.3.

Hyvinkäällä ensi viikko rauhoitetaan asioiden järjestelyyn, kertoi sivistysjohtaja Pentti Halonen perjantaina.

– Kun esimerkiksi yhteisvalinnat ovat käynnissä, taataan, että opinto-ohjaus ja oppilashuolto toimii yksilöohjauksena.

Etäopetusjärjestelyt ovat hyvin muistissa viime keväältä.

Kouluruokailussa siirrytään näillä näkymin valmiin ruoan jakeluun.

– Kouluruokailussa siirrytään näillä näkymin valmiin ruoan jakeluun kerran tai kaksi kertaa viikossa, Halonen mainitsee.

– Kunhan siitä nyt ensi viikolla keskustellaan. Se koskisi yläkoululaisia ja lukiolaisia.

Kirjasto toimii rajoitetusti. Hyvinkään pääkirjastosta voi noutaa varauksia ja palauttaa aineistoa, ja ala-aulassa on pieni valikoima muuta aineistoa lainattavaksi. Yläkerta, lehtisali ja muut tilat on suljettu.

Hakalan kirjastossa on vain varatun aineiston nouto ja palautus.

Kirjastossa asioidessa on velvoite käyttää kasvomaskia. Se ei kuitenkaan koske henkilöitä, jolla on terveydellinen syy olla käyttämättä maskia.

Valtioneuvosto tiedotti torstaina uusista koronatoimista.

Koronan leviämis- ja kiihtymisalueille määrättiin sulku 8.3.–28.3. ja ilmoitettiin valmius poikkeusoloihin.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä suosittelee, että 1.–31.3. kaupunkien hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää vain 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa. Kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja.

Keusote aikoo tarkentaa koronasuosituksia ja -rajoituksia kunhan aluehallintoviraston päätös pykälän 58 g käytöstä on julkaistu.

Pykälä mahdollistaa asiakas- ja toimitilojen sulkemisen enintään kahdeksi viikoksi, jos se on epidemiatilanteen vuoksi välttämätöntä.

VR ilmoitti perjantaina sulkevansa lipunmyyntitoimistonsa kolmeksi viikoksi 8.3. alkaen.

Päätös koskee muiden muassa Hyvinkään asemaa. Junalippuja saa yhtiön muista myyntikanavista ja R-kioskeista.

Riihimäellä nuorisotilat menivät kiinni heti perjantaina.

Riihimäen kirjastossa otetaan 3.3. käyttöön sama kuvio kuin Hyvinkäällä: varattua aineistoa saa noutaa, saa lainata ja varata, mutta ei mennä hyllyjen väliin.

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden työryhmä käsitteli tilannetta perjantaina.

Yli 12-vuotiaiden harrastukset menevät tauolle, mutta liikunta- ja hyvinvointipalveluiden järjestämä ulkoliikunta saa jatkua.

Hausjärven lukiolaiset ja yläkoululaiset ovat etäopetuksessa 3.–28.3. Hausjärvi tiedottaa maanantaina, miten harrastukset järjestetään.