Koronan brittimuunnoksesta hallitseva myös Kanta-Hämeessä – katso uudet rajoitukset ja suositukset

Tilanne on nyt sellainen, että väestön olisi hiihtolomista huolimatta syytä pysytellä mahdollisimman paljon kotonaan omien läheistensä seurassa ja ulkoilla turvallisesti lähialueilla, vetoaa tiedotteessa maakuntaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen. Arkisto/Ari Peltonen

Jari Halme

Kanta-Hämeessä otetaan käyttöön uusia leviämisvaiheen suosituksia hallituksen linjausten mukaisesti ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee omalta osaltaan päätöksiä uusista määräyksistä viikolla 9.

– Näyttää vahvasti siltä, että terveydenhuollon kantokyky on koetuksella tulevina viikkoina ja tartunnanjäljitys on kuormittunut jo nyt.

– Kanta-Hämeen testitulosten sekvensoinnissa on tullut esiin koronaviruksen niin sanottua brittivarianttia, mistä tulee seuraavien viikkojen aikana muodostumaan vallitseva virustyyppi myös meillä.

– Tilanne on nyt sellainen, että väestön olisi hiihtolomista huolimatta syytä pysytellä mahdollisimman paljon kotonaan omien läheistensä seurassa ja ulkoilla turvallisesti lähialueilla, vetoaa tiedotteessa maakuntaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen.

Uudet suositukset ja rajoitukset:

– Epidemiatason 2 toimet ovat voimassa 28.3. saakka ja tulevat voimaan heti, jollei erikseen mainita.

– Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten osalta on maksimissaan 6 henkilöä (Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa määräyksen viikolla 9).

– Maakuntaryhmä suosittaa yksityistilaisuuksien osalta maksimimääräksi niin ikään 6 henkilöä.

– Vähintään kahden metrin turvavälit sisätiloissa velvoittamaan julkisia ja yksityisiä toimijoita.

– Yläasteet ja 2. asteen opetus siirtyvät etäopetukseen viimeistään 8.3. alkaen. Välttämätön lähiopetus sallitaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa päätöksen rajoituksesta viikolla 9.

– Yli 12-vuotiaiden osalta ryhmäharrastustoiminta suositetaan keskeytettäväksi.

– Julkisia tiloja suositellaan suljettaviksi mahdollisuuksien mukaan.

– Valtioneuvosto säätää ravintolatoimintaa koskevista rajoituksista 8.–28.3. väliselle ajalle.

Riihimäen lukiolaiset etäopetukseen heti maanantaina, yläkoululaiset ja kuutoset aloittavat 3.3. – kaikki nuorisotilat menevät kiinni jo tänään

Kolmelle jälleen positiivinen koronatulos Riihimäen seudulla

Yläkoulu ja lukio siirtyvät Hausjärvellä etäopetukseen 8.3. – kunnanvirasto kiinni maaliskuun loppuun saakka

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut