Riihimäen seudulla kehotetaan yrityksiä jo varautumaan tiukempiin koronarajoituksiin

Käsien pesun mahdollisuus tai käsidesi on nyt tapeen kaikissa asiakastiloissa, ja pintojen puhdistamista on tehostettava. Arkisto/Leena Koivisto

Riihimäen seudun kunnat muistuttavat alueen elinkeinonharjoittajia ja muita toimijoita tartuntatautilain muutoksesta, joka astui voimaan 22.2.

Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sekä Lopen ja Hausjärven kuntajohtajat Mikko Salmela ja Pekka Määttänen kehottavat yksityisiä ja julkisia toimijoita ottamaan huomioon muutokset sekä valmistautumaan mahdollisesti myöhemmin käyttöön otettaviin rajoituksiin, kuntien yhteistiedotteessa mainitaan.

Lakimuutos tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaikissa asiakastiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä ja niissä on oltava esillä riittävät hygieniaohjeistukset.

Tilojen mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Lisäksi asiakastilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettava normaalitasosta.

Suurin osa muutoksista on voimassa 30.6. saakka.

Tämä tartuntatautilain sääntely koskee laajasti kaikkia toimijoita, kuten esimerkiksi kauppoja, kuntosaleja, kampaamoita, uskonnollisten yhteisöjen tiloja ja harrastustiloja.

Ravintolat on jätetty tämän sääntelyn ulkopuolelle, sillä ravintoloille on omat määräyksensä ja lainsäädäntönsä. Uusi tartuntalain muutos ei koske myöskään esimerkiksi henkilökunnan taukotiloja tai toimistoja.

Ankarin keino, jonka kunta voi epidemiatilanteen heiketessä ottaa käyttöön, on tiettyjen tilojen sulkeminen kokonaan. Tällaisen päätöksen voi tehdä kerrallaan kahden viikon ajaksi, ja se koskisi vain tarkemmin rajattuja toimintoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut