Leirimuistot ovat ihan parhaita – Mari Kaasinen haluaa jatkaa perinnettä

Kesäleirit: Laula ja luo -kokoontumisissa otetaan ilo irti musiikista.

Laula ja luo -kesäleirit on tarkoitettu ihan kaikille. Mitään erityistaitoja ei tarvita. Jokainen voi tulla mukaan sellaisena kuin on. – Kaikilla on oikeus musiikkiin, esiintymiseen ja itsensä toteuttamiseen. Kulttuurin tekemisen ilo kuuluu kaikille, leirien vetäjä Mari Kaasinen sanoo.

Mia Lagström

Muusikko, laulaja Mari Kaasinen ei voisi kuvitella kesää ilman leirejä.

– Tuntuu, ettei kesä ala, jos ei pääse leirille. Rääkkylässä Pohjois-Karjalassa, jossa vartuin, oli vahva leiriperinne. Olin mukana luontoleireillä ja musiikkileireillä pienestä pitäen, ja 14-vuotiaana olin ohjaajana opettamassa kanteleensoittoa pienemmille, Kaasinen muistelee.

Kaasisen mukaan lapsuuden leirimuistot ovat ihan parhaita. Niitä hän haluaa tarjota myös tuleville sukupolville.

Vuodesta 2007 Kaasinen on järjestänyt Oitin kartanossa kesäisin Laula ja luo -leirejä, jotka on tarkoitettu kaikille 3–15-vuotiaille.

– Musiikin, esiintymisen ja kulttuurin tekemisen ilo kuuluu kaikille.

Laula ja luo -leireillä otetaan ilo irti musiikista, lauletaan sekä opetellaan ilmaisutaitoja ja kädentaitoja.

Iän karttuessa aletaan apuohjaajiksi pienemmille.

Vaikka leirillä opetellaan uusia asioita, nautitaan siellä myös kesästä ja yhdessä tekemisestä.

– On ollut kiva huomata, että leireille tullaan vuosi toisensa jälkeen uudestaan, ja iän karttuessa aletaan apuohjaajiksi pienemmille. Perinne siirtyy eteenpäin.

Leirin aikana valmistellaan esitys, jonka lavastukset ja puvustukset tehdään itse.

Joka vuosi leireillä on ollut erilaisia teemoja, kuten sirkusleiri, intiaanileiri, merirosvoleiri, Taru Sormusten Herrasta -leiri.

– Taru Sormusten Herrasta -leirillä teimme puolen tunnin musikaalin, jossa Frodot juoksentelivat karvajaloissaan ja mustat ratsastajat jätesäkeissään. Se oli todella hauskaa.

Tulevan kesän teemaa ei ole vielä päätetty. Viime kesän esitys jouduttiin koronan takia videoimaan.

Myös tänä vuonna mennään tilanteen mukaan. Itse leiri pystytään kuitenkin pitämään, sillä valtaosa ajasta ollaan pihalla ja tilaa on muutenkin paikalla paljon.

– Leirille otetaan myös tavanomaista vähemmän lapsia.

Kaasisen mukaan mielikuvituksen käyttäminen ja luominen on äärettömän tärkeää.

Musiikin, teatterin ja taiteen kautta saa tärkeitä kokemuksia ja elämyksiä.

– Lapset ovat tavattoman kiinnostuneita kulttuurista, mikä on hieno asia. Kulttuuriin tutustuminen avartaa. Kulttuuri on tärkeää myös identiteetin ja itsensä tuntemisen kannalta. Etenkin koronavuoden aikana on huomannut, kuinka tärkeä osa elämää kulttuuri on. Me tarvitsemme kulttuurielämyksiä.

Laula ja luo

Kesäleirejä

Suositut Laula ja luo -kesäleirit järjestetään myös tänä kesänä Oitin kartanossa.

Pienten 1. leiri 3–7-vuotiaille 29.–30.5. ja pienten 2. leiri 3–7-vuotiaille 12.–13.6. Isojen 1. leiri 6–9-vuotiaille 7.–11.6. ja isojen 2. leiri 10–15-vuotiaille 14.–18.6.

Leirin taideaineina ovat musiikki, ilmaisutaitoja ja kädentaidot. Leirillä myös liikutaan, leikitään ja nautitaan kesäpäivistä.

Leirille kannattaa ilmoittautua nopeasti, sillä ne täyttyvät nopeaan tahtiin. Lisätiedot, hinnat ja ilmoittautumiset s-postitse mari.kaasinen@varttina.com.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut