Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulkoilijoita riitti jäillä ja rinteissä lauantaina – moni kaipaa talvilomaltaan ulkoilun lisäksi pelkkää oleskelua

Ulkoilu: Tulevalla viikolla vietetään koululaisten talvilomaviikkoa. Moni aikoo viettää lomansa hyvin perinteisin tavoin: ulkoillen ja oleskellen.

Ilma oli otollinen ja rinteissä, laduilla sekä ulkojäillä riitti kävijöitä lauantaina, kun moni perhe viettää tulevalla viikolla talvilomaansa.

Riihimäeltä ja Hyvinkäältä tavoitettujen ihmisten perusteella moni aikoo koronasta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, viettää lomansa perinteisin tavoin: ilman suuria suunnitelmia ja ulkoilusta nautiskellen.

Riihimäen keskuskentälle muiden luistelijoiden sekaan olivat suunnistamassa myös loppilaiset sisarukset Elisa, Pekka ja Maiju Aalto. Luistelemaan he olivat tulleet serkkujensa kanssa.

– Ajattelimme, että on vain kiva viettää ulkona aikaa, Elisa Aalto toteaa.

Kaikki odottavat tulevaa lomaa innoissaan, vaikkakin Elisalla se sujuu ylioppilaskokeisiin lukiessa. Hän kuitenkin uskoo käyvänsä tulevan viikon aikana ainakin laskettelemassa ja ylipäänsä ulkoilemassa.

Korona on hänen mukaansa vaikuttanut lomanviettoon siten, että pitää tarkemmin miettiä, että mitä kaikkea lomalla viitsii tehdä. Esimerkiksi isompia kokoontumisia Aalto aikoo vältellä.

Talvilomassa on parasta se, ettei tarvitse mennä kouluun.

Milla Ojanen

– Ja mihinkään leffateattereihin tai vastaaviin ei koronan takia viitsi ehkä mennä, Elisa Aalto toteaa.

Keskuskentällä aikaansa viettivät myös Pirjo Kivijärvi lastensa Mira Kivijärven ja Rami Koskisen kanssa.

Pirjon mukaan he eivät aio lähteä lomansa aikana minnekään pidemmälle. Talvilomasuunnitelmiin kuuluu olennaisesti pelkkä oleminen.

– Hiihdetään, luistellaan ja ulkoillaan. Kauemmas ei viitsi lähteä paitsi koronan, myös kotieläimiemme takia, hän sanoo.

Kivijärven mukaan koronavirus ei ole luonut synkkiä pilviä heidän talvilomansa ylle.

– Koronasta on tullut tavallaan arkea, jonka mukaan nyt mennään, Pirjo sanoo.

– Siihen alkaa jo tottua. Alkuun sitä mietti kauheasti, muttei enää niin paljon, Mira-tytär komppaa.

Myös Hyvinkäällä ulkoilijoita riitti lauantaina päivällä.

Etenkin Sveitsin hiihtokeskukseen oli tiensä löytänyt monet laskettelusta ja pulkkailusta kiinnostuneet.

Oman ulkoiluhetkensä olivat juuri saaneet päätökseen Petra Broman sekä hänen tyttärensä Milla Ojanen hänen ystävänsä Senni Heinonen.

– Tytöt olivat pulkkamäessä ja minä oli koiran kanssa lenkillä, Broman toteaa.

Peruskoulua käyvät tytöt kertovat hetken miettimisen jälkeen, että parasta pulkkamäessä on vauhdin tuoma riemu. Mutta sitä, mikä talvilomassa on parasta, ei tarvitse kauan miettiä.

– Se, ettei tarvitse mennä kouluun, Milla Ojanen toteaa.