Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL haluaa sulkea pääkaupunkiseudun baarit kolmeksi viikoksi

THL haluaa sulkea pääkaupunkiseudun baarit kolmeksi viikoksi. Sanni Hakkarainen

Minna Harmaala

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljettaisiin pääkaupunkiseudulla kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidettäisiin suljettuna 14. maaliskuuta asti. Suositus koskee Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten anniskelupaikkoja.thl

THL: Uusmaalaisten ei pitäisi matkustaa talvilomalla muualle Suomeen ja ravintolat pitää ehkä sulkea – Vantaa on nyt Suomen koronapääkaupunki

Samaksi kolmen viikon ajaksi THL suosittelee julkisten kokoontumisten rajaamista kuuteen henkilöön koko Hus-alueella eikä sen isommalla porukalla pitäisi kokoontua yksityisestikään. Alueelta ei THL:n mukaan myöskään pitäisi matkustaa lomalle oman alueen ulkopuolelle.

THL pitää välttämättömänä, että Hus-alueella otetaan käyttöön kovemmat koronatoimet, jotta epidemia ei kiihtyisi. Samalla estettäisiin virusmuunnoksen laajaa leviämistä muualle maahan.

Erityisen tärkeinä THL pitää toimia, joilla voidaan vähentää aikuisten välistä tartuntariskiä, sillä tartunnat ovat lisääntyneet Suomessa eniten 19–34-vuotiailla. Työikäisten tiiviit kontaktit toimivat epidemian ajurina.

Nyt meni kuppi nurin esitetystä uudesta koronarajoituksesta: "Älyvapaata näpertelyä"

Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on THL:n mukaan ollut yksityistilaisuuksissa sekä baareissa ja vastaavissa tilanteissa.

Viime viikkojen aikana Husin ja muun maan epidemiakehitys on eriytynyt. Husin alueella ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut 108,9 tapauksesta 100 000:ta ihmistä kohden 185,9 tapaukseen. Samaan aikaan ilmaantuvuus lähes kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä on pääasiassa laskenut.

– Koko Suomessa epidemian kiihtymisen riski on kasvanut muita virustyyppejä nopeammin leviävän brittivariantin takia. Sitä on löytynyt Uudeltamaalta eneneviä määriä, sanoo tiedotteessa THL:n johtaja Mika Salminen.

THL: Kaikilta Suomeen tulevilta pitäisi edellyttää negatiivista koronatestitulosta – Koskee kaikkia liikennemuotoja

Ikääntyneitä ja riskiryhmäläisiä rokotetaan rinnakkain – "Yli 70 vuoden ikä altistaa voimakkaimmin koronataudille"

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut