Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hoitajan ja lääkärin vastaanottojen puhelinpalvelu ruuhkautui pahoin Keusote-alueella – suurin ruuhka Hyvinkäällä

Keusoten ajanvaraus hoitajille ja lääkäreille on pahasti ruuhkautunut. Keusoten mukaan takaisinsoittoihin vastaaminen voi kestää useitakin päiviä. JOHANNA ERJONSALO

Tarja Heikkonen

Viimeisen kahden viikon aikana hoitajan ja lääkärin vastaanottojen ajanvaraus on päässyt pahasti ruuhkautumaan Keusote-kuntien alueella.

Pahin ruuhka on Hyvinkäällä. Perjantaina iltapäivällä jonossa oli lähes 800 takaisinsoittoa, raportoi Keusote tiedotteessaan.

Syyksi ilmoitettiin puhelinjärjestelmässä esiintyneet tekniset häiriöt. Ne ovat lisääntyneiden koronarokotetiedustelujen kanssa ruuhkauttaneet pahoin puhelinpalvelun eli numeron 019 226 0505, aiheuttaen useamman päivän viivettä takaisinsoittoihin asiakkaille.

Rokoteasiasta Keusote toivoo soiton sijaan haettavan tietoa www.keusote.fi/koronarokotukset- sivustolta tai koronahoitopuhelimesta 019 226 0099 (klo 8 – 20) oireiden niin vaatiessa.

Keusoten mukaan takaisinsoittoihin vastaaminen voi kestää useitakin päiviä. Keusote pyytää puhelinpalvelun kautta yhteyttä ottaneita asiakkaita odottamaan rauhassa takaisinsoittoa, sillä asiakkaan jokainen soittoyritys kerryttää lisää takaisinsoittojonoa.

Hoitajan ja lääkärin puhelinpalvelussa ilmeni ensimmäisen kerran häiriö 4.2. ja toisen kerran 10.2., jolloin puhelimen automaattinen nauhoite katkesi ennen kuntavalintaa.

Tämä aiheutti sen, että asiakkaiden puhelut ohjautuivat kuntavalinnan sijaan yhteen puhelujonoon.

Yhden pitkän puhelujonon purkaminen on paljon hitaampaa kuin kuntakohtaisten puhelujonojen, mikä vaikutti takaisinsoittojen ruuhkautumiseen.

Teknisen häiriön lisäksi puheluiden määrät hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelujen puhelinpalveluun ovat selvästi kasvaneet alkuvuoden aikana.

Osa kuntalaisten puheluista koskee koronarokotteita.

Keusote toivookin ,että vastaanottojen puhelinpalveluun ei soitettaisi koronarokotteen takia.

Mikäli kuntalaisella on epäily koronavirustartunnasta tai siihen viittaavia oireita, tulee hänen tehdä Koronabotin oirearvio osoitteessa www.koronabotti.hus.fi ja varata tarvittaessa aika koronatestiin.

Myös Keusoten Nettipalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut Hyvinkäällä.

Muiden kuntien osalta Nettipalvelu toimii normaalisti ja yhteydenottoihin vastataan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Linkki Nettipalveluun löytyy osoitteesta www.keusote.fi/nettipalvelu.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut