”Ihmisillä on valtava tarve kohdata ja olla yhdessä”

Seurakunnat: Riihimäen seurakunnan varhaiskasvatuksessa mietitään urakalla turvallista tekemistä.

Riihimäen seurakunnan muskarit ovat olleet koronan vuoksi tauolla. Mietinnässä ovat olleet muskarivideot, mutta ne ovat vielä kehitysasteella. – Pitäisi miettiä, miten ne voitaisiin toteuttaa niin, että tulisi yhdessäolon fiilis, Heli Vehmas, Helena Vehmas ja Noora Hakman kertovat. Mia Lagström

Mia Lagström

Riihimäen seurakunnan Jukolan toimipisteessä pakataan kirjekuoriin erilaisia askartelutarvikkeita.

– Näistä materiaaleista voi tehdä mehiläisvahakynttilän, ja näistä askarrella lumiukon, varhaiskasvattajat Noora Hakman ja Helena Vehmas esittelevät.

Seurakunnan varhaiskasvatuksen väki on yllättänyt seurakunnan päiväkerholaisia korona-aikana kirjeillä ja askartelupaketeilla.

– Kun ei voida yhdessä askarrella, tarjotaan mahdollisuus askarteluun kotona, johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Heli Vehmas kertoo.

Heli Vehmaksen mukaan perheet ovat kerta kaikkiaan kyllästyneitä koronaan. Ihmisillä on valtava tarve kohdata ja olla yhdessä.

Riihimäen seurakunnan varhaiskasvatuksessa yritetäänkin keksiä kaikkea mahdollista, mikä olisi mahdollista.

Päässä pyörii koko ajan, mitä seuraavaksi kehitettäisiin.

– Päässä pyörii koko ajan, mitä seuraavaksi kehitettäisiin, mikä olisi turvallista tekemistä.

Tammikuussa eri puolille kaupunkia on syntynyt erilaisia rastiratoja perheiden aktivoimiseksi.

Jukolan monitoimitalon viereisessä metsikössä on heijastinrastirata, jossa on Peikon ja Keijun tehtävärasteja.

– Puihin kiinnitetyt heijastimet loistavat kivasti illalla fikkarin valossa, Noora Hakman kertoo.

Koivukadun toimipisteessä on eläinten jälkiin liittyvä rastirata.

Sipusaaren seurakuntakeskuksen ikkunoissa on talvinen ja eläimellinen -rastirata, jonka voi tehdä niin ikään vaikka illalla taskulampun valossa, ja Kirkkopuiston seurakuntakeskuksen ja Keskuskirkon ympäristössä koko perheelle sopiva rukouspolkurastirata.

Riihimäen seurakunnan varhaiskasvatuksen päiväkerhot ovat kokoontuneet myös korona-aikana, mutta lyhennettyinä ja ulkokerhoina.

– On hiihdetty ja laskettu mäkeä, vietetty aikaa puistossa ja grillattu sekä tietenkin leikitty ja laulettu, Noora Hakman kertoo.

Varsinainen korona-ajan menestystuote on ollut varhaiskasvatuksen Pertti Korppi -videot, joista on tullut jostain syystä erityisen suosittuja myös aikuisten keskuudessa.

– Uutta Pertti Korppi -videota odotetaan seurakunnan Facebook-sivuille aina kovasti. Seuraava uusi video on tulossa kynttilänpäiväksi. Olemme pohtineet, että pääsisäispolkukin voitaisiin toteuttaa tänä vuonna Pertti Korpin ohjaamana, Heli Vehmas hymyilee.

Riihimäen seurakunta

Synttärikorttiäänestys

Riihimäen seurakunnan varhaiskasvatuksen perhekerhot: Temppelikadulla ti klo 17–18.30 ja Jukolassa ke klo 10–11.30 ja klo 17–18.30. Iltaisin kokoontuvissa päiväkerhoissa grillausmahdollisuus, joten eväät mukaan. Koivukadun perhekerho kokoontuu pe klo 10.30–12. Koivukadulla on nuotiopaikka, joten eväät mukaan.

Riihimäen seurakunta uusii lapsille lähetettävät synttärikortit. Käy äänestämässä helmikuussa omia suosikkejasi Kirkkopuiston seurakuntakodin alaikkunassa (Kirkkopolku 2). Valitse suosikkisi jokaisesta ikäryhmästä, kirjoita niiden numerot paperille ja tiputa paperi postiluukkuun.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut