Hyvinkään nuorisovaltuuston Anton Hietsilta patistaa päättäjiä pitämään huolta kaupungin vetovoimasta

Anton Hietsillan mukaan kaikkein tärkeintä nuorisovaltuustossa on se, että se kasvattaa nuorista yhteiskunnalliseesti aktiivisia ja osallistuvia vaikuttajia. Mia Lagström

Mia Lagström

Hyvinkäällä järjestettiin 21.1. nuorisovaltuuston vaalit. Hyvinkään nuorisovaltuuston siirtyvä puheenjohtaja ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtaja Anton Hietsilta kiittelee nuorten intoa asettua ehdolle.

– Kaikkiaan ehdokkaita oli 27, joista 15 valittiin. Ehdokasmäärä oli hyvä huomioiden, että tänä vuonna emme päässeet kiertelemään kouluissa kertomassa tulevista vaaleista.

Nuorisovaltuuston tilanne on Hietsillan mukaan Hyvinkäällä hyvä.

– Nuvalla on edustaja kaikissa tärkeissä kaupungin toimielimissä: valtuustossa, hallituksessa ja lautakunnissa. Kaikissa kunnissa ja kaupungeissa ei näin ole. Hyvinkäällä onneksi ymmärretään, että nuorilla on merkitystä ja heitä kuunnellaan.

Nuorisovaltuusto saa ottaa kantaa kaikkiin nuoria koskeviin asioihin. Se voi tehdä myös itsenäisesti kannanottoja sitä kiinnostavista asioista.

– Nuorisovaltuustossa pystyy oikeasti vaikuttamaan, sillä kuntatasolla päätetään kaikki tärkeät nuoria koskettavat asiat, kuten koulutus, sosiaali- ja terveyspalvelut sekä harrastustoiminta.

Viime kaudella Hyvinkään nuorisovaltuusto otti kantaa muun muassa musiikkiopiston leikkauksiin.

– Leikkauksia tehtiin, mutta vähemmän kuin mitä aiottiin. Pystyimme myös estämään sen, että kolmannella luokalla olisi voinut valita vieraaksi kieleksi ainoastaan englannin sen sijaan, että oppilas voisi valita vaikka ranskan tai saksan.

Nyt toimintansa aloittavan nuorisovaltuuston asialistalla tulevat Hietsillan mukaan olemaan kouluverkkoasiat ja oppilaiden hyvinvointi.

– Koulujen tulee olla kaikille oppilaille yhdenvertainen ja tasa-arvoinen ympäristö oppia.

Myös koronan jälkeinen aika tullaan pitämään mielessä.

– On tärkeää, että harrastustoiminta saadaan rajoitusten jälkeen käynnistettyä ja että kaikilla nuorilla on mahdollisuus osallistua. Jokaisella nuorella pitäisi olla mahdollisuus harrastaa. Harrastukset kohentavat elämänlaatua ja ovat paras keino ehkäistä syrjäytymistä ja mielenterveysongelmia.

Hietsillan mukaan hyvinkääläisnuoria kiinnostaa myös kaupungin vetovoima. Kaupungin houkuttelevuudesta tulisi pitää huolta, jotta nuoret saadaan jäämään asumaan Hyvinkäälle tai palaamaan Hyvinkäälle opintojen jälkeen.

– Siihen tarvitaan nuoria ja nuoria lapsiperheitä houkuttelevia palveluja, kuten koulutus- ja kulttuuripalveluja.

Nuorisovaltuusto

Kokoukset kaikille avoimia

Hyvinkään nuorisovaltuusto vaalit käytiin 21.1.

Vaaleissa oli 27 ehdokasta, joista 15 valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Nuorisovaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia.

Virallisten kokousten lisäksi nuorisovaltuusto järjestää Nuva-iltoja kerran kuussa nuorisotalo Sillassa. Ne on tarkoitettu kaikille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille.

Kokousten ja Nuva-iltojen aikataulut löytyvät sosiaalisen median kanavilta www.facebook.com/nuvahyvinkaa ja www.instagram.com/hyvinkaannuorisovaltuusto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut