Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hyvinkää avaa lasten ja nuorten sisäliikuntapaikkoja – "Pyrimme järjestämään lapsille ja nuorille harrastustoimintaa kymmenen hengen ryhmissä"

Nuoret: Keusote antoi perjantaina lasten ja nuorten sisäliikuntapaikkoja koskevat uudet ohjeistukset.

Jarmo Vakkilan mukaan Hyvinkää lähtee sisäliikuntapaikkojen avaamisessa liikkeelle hyvin maltillisesti ja pienin askelin. Ari Peltonen

Toni Forssell

Keusote sallii 1. helmikuuta alkaen alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten pienryhmäharjoittelun sisätiloissa, joissa harrastusryhmän koko voi olla enintään kymmenen ihmistä. Kuntayhtymä tiedotti asiasta perjantaina.

Keusoten mukaan alueen sisätilat voidaan avata harrastustoimintaan niin yksilö- ja pienryhmäharjoittelua kuin koululiikuntaryhmiäkin varten. Kuntayhtymä kuitenkin suosittaa edelleen ulkona tapahtuvaa harrastamista ja yksilöharjoittelua.

Näin ollen sisäliikuntapaikat avautuvat Keusoten ohjeistusten mukaisesti myös Hyvinkäällä.

Kaupungin liikuntapäällikön Jarmo Vakkilan mukaan liikuntapaikat avautuvat urheiluseurojen käyttöön maanantaina 1. helmikuuta – poisluettuna Hyvinkään uimala, joka avataan keskiviikkona 3. helmikuuta.

– Pyrimme järjestämään lapsille ja nuorille harrastustoimintaa kymmenen hengen ryhmissä niin, että valmentajat tietävät, keitä harjoituksiin on tulossa. Seurat kantavat turvaohjeiden noudattamisesta itse vastuun ja me seuraamme niiden toteutumista sivusta, Vakkila toteaa.

Kaikkien yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia harjoituspaikalle tullessaan. Suihkut eivät ole käytössä ja Vakkilan mukaan harjoituspaikoille tulijoita pyydetään ainakin osittain pukeutua harjoitusvaatteisiin jo kotona.

Ryhmien kulku järjestetään porrastetusti siten, etteivät eri ryhmät kohtaisi toisiaan. Harjoitusalue pitää myös pystyä jakamaan siten, että turvavälit säilyvät.

– Vanhemmat eivät pääse mukaan harjoituspaikkojen sisälle. Tietysti jos nyt on jotain pientä, kuten luistinten kanssa avustamista, niin seurat voivat kuitenkin halutessaan päästää yhden tai kaksi vanhempaa tätä tekemään.

Toiminta järjestetään hänen mukaansa jo olemassa olevien vuorojen mukaisesti. Vakkila kuitenkin korostaa, että kenenkään ei ole pakko osallistua. Kaupunki myös suosittelee ulkoliikuntatilojen käyttöä ensisijaisesti.

– Jos joku seura tai yksilöurheilija ei halua lähteä sisäliikuntaan mukaan, niin vuoron peruutus on maksutonta, Vakkila sanoo.

Uimahallia voivat käyttää uimaseurat, jonka lisäksi järjestetään koordinoidusti lasten uimaopetus kouluille. Vakkilan mukaan tarkoituksena on aloittaa niistä kouluista, joilta opetus jäi viime vuonna väliin.

Uimalan saunat eivät ole käytössä.

– Uimala avataan vasta keskiviikkona, koska oikeat vesiarvot ja -lämpötilat vaativat muutaman päivän, Vakkila sanoo.

Sisäliikuntapaikkojen avaamisessa Hyvinkään kaupunki lähtee Vakkilan mukaan liikkeelle hyvin maltillisesti ja pienin askelin. Toiminta halutaan saada käyntiin mahdollisimman turvallisesti.

– Olemme varautuneet myös siihen, että muutos voi tulla hyvinkin nopealla aikataululla ja toiminta jälleen pysähtyä, Vakkila sanoo.

Riihimäellä sisäliikuntapaikat pysyvät Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti toistaiseksi kiinni, vaikka maakunnan alueella jotkut muut kunnat ovatkin niitä avaamassa.

Riihimäen vt. kaupunginjohtajan Mika Herpiön mukaan heillä kanta on sairaanhoitopiirin linjan mukainen.

– Meidän näkökulmasta nyt on huono aika lähteä vapauttamaan liikuntapaikkoja. Epidemiatilanne on Suomessa kehittymässä huonompaan suuntaan, ja valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on noussut taas yli 80:aan kun se alimmillaan oli reilussa 60:ssa. Tammikuusta se on noussut siis jo kolmanneksella, Herpiö kommentoi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut