Talvilintujen piharuokintaa voidaan jälleen jatkaa Lopella ja Riihimäellä – "Yksityishenkilöiden piharuokintaa ei ole toistaiseksi syytä lähteä rajoittamaan"

Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Toni Forssell

Talvilintujen piharuokintaa voidaan jälleen jatkaa Riihimäellä ja Lopella, kertoo Riihimäen, Lopen ja Janakkalan kunnaneläinlääkäri Lotta Elenius.

Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymä ilmoitti 21. tammikuuta, että talvilintujen ruokinta tulisi lopettaa ainakin Tervakoskella, Lopella sekä Riihimäen ja Lopen rajalla fasaaneista löytyneen lintuinfluenssan takia.

Elenius kuitenkin täsmentää, että uusi ohje koskee nimenomaan piharuokintaa.

– Tartunnat on todettu pienillä, rajatuilla alueilla, joten yksityishenkilöiden piharuokintaa ei ole toistaiseksi syytä lähteä rajoittamaan, hän sanoo.

– Niiden, joilla on joko omaa siipikarjaa tai kontakteja siipikarjan pitopaikkoihin, tulisi kuitenkin käyttää suurta harkintaa. Emme suosittele, että sellaiset paikat tai henkilöt harjoittaisivat piharuokintaa, Elenius jatkaa.

Eleniuksen mukaan tilanteen muuttuessa asiasta tiedotetaan erikseen.

– Jos tautia todetaan enemmän tai todetaan, että käytäntöä on syytä muuttaa, asiasta annetaan uudet ohjeet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut