Kinoelämys on yksityiskäyttöön vuokrattava "olohuone" Hyvinkään keskustassa – "Pallottelimme ajatusta, että olisipa kiva jos olisi sellainen paikka, jossa voisi katsella ja esittää elokuvia"

Elokuvat: Kinoelämys tarjoaa elokuvien yksityisnäytöksiä.

Johannes Saarelan ja Anita Lehtolan mukaan Kinoelämys on kuin iso olohuone. Toni Forssell

Toni Forssell

Elokuvia voi Hyvinkäällä katsella valkokankaalta nyt myös muualla kuin Kinomassa, Juliassa tai Biorexissä. Linjalan taakse ovensa on nimittäin avannut Kinoelämys-niminen tila, jonka voi vuokrata käyttöönsä yksityisnäytöksiä varten.

Paikkaa pyörittävät Anita Lehtola ja Johannes Saarela, jotka ostivat tilan käyttöönsä viime vuonna.

– Pallottelimme ajatusta, että olisipa kiva jos olisi sellainen paikka, jossa voisi katsella ja esittää elokuvia. Ajattelimme, että sellaiseen tarkoitukseen tilan vuokraaminen tuskin kannattaisi, joten tilan ostaminen oli järkevämpää, Lehtola kertoo.

Saarela sekä eläkkeellä oleva Lehtola pyörittävät paikkaa sivutyönä.

Tilat Linjalan takaa löytyivät sattumalta. Pariskunta huomasi, että ne ovat myytävänä ja päättivät käydä katsomassa niitä. Kun he tajusivat, että ulkopuolelta löytyvän rampin ansiosta tilat ovat myös liikuntarajoitteisten käytettävissä, ostopäätös oli lopulta melko helppo tehdä.

– Olemme itse remontoineet tilat niin pitkälle kuin olemme pystyneet. Kuitenkin esimerkiksi sähkö- ja putkitöissä on tietysti ollut ammattilainen asialla, Lehtola toteaa.

Mitä tiloista sitten oikein löytyy ja miten Kinoelämys käytännössä toimii?

Saarelan mukaan elokuvien katseluun seinältä löytyy kolme metriä leveä valkokangas. Äänentoiston hoitavat yhdeksän kaiutinta sekä kaksi bassoa.

– Sisustukseltaan tila on hyvin kodinomainen. Sieltä löytyy muun muassa sohvia ja pöytiä sekä jääkaappi ja pakastin, Lehtola kertoo.

Huonekalujen paikkaa voidaan hänen mukaansa myös tarpeen tullen vaihtaa.

Ja koska tilat on myös liikuntarajoitteisten saavutettavissa, löytyy paikasta luonnollisesti myös esteetön wc.

Tilojen vuokraaminen onnistuu joko Kinoelämyksen nettisivujen kautta tai puhelimitse. Minimissään tilat saa käyttöönsä kolmesta tunnista koko päivään.

Paikasta on ostettavissa muun muassa kahvia, teetä, popkornia ja makeisia, mutta myös omat tarjottavat on mahdollista ottaa mukaan.

– Maksimissaan tilat on mitoitettu 15 ihmiselle, mutta koronarajoitusten takia määrä on rajattu kymmeneen. Voi olla, että tuo määrä jää myös pysyväksi, sillä nyt siellä on ollut sopivan väljää, Lehtola sanoo.

Vaikka Kinoelämyksessä elokuvia katsellaankin valkokankaalta, kyseessä ei ole elokuvateatteri. Näin ollen tarjonnasta ei löydy teatterikierroksella olevia elokuvia, vaan paikan elokuvat koostuvat hieman vanhemmista teoksista. Kokoelma kasvaa koko ajan.

– Meillä on elokuvalisenssi, joka oikeuttaa näyttämään tiettyjen elokuvayhtiöiden elokuvia. Sen lisäksi meillä on itse hankittuja elokuvia sekä mahdollisuus esittää elokuvia vuokrauspalvelujen kautta, Lehtola selventää.

Myös oman DVD-levyn voi tuoda mukanaan katsottavaksi.

Kinoelämyksen elokuvalistalta löytyy elokuvia laidasta laitaan. Lapsiperheitä ilahduttaa varmasti tieto, että tarjonnasta löytyy runsaasti lastenelokuvia. Tämän ovat itse asiassa monet jo huomanneet.

– Lasten synttäreitä onkin lähiaikoina tulossa useampia. Mutta ihan laidasta laitaan meillä on jo ollut käyttäjiä, liikuntarajoitteisesta ryhmästä aviopareihin, Lehtola kertoo.

– Ja paikkanahan tämä on sellainen, että tämä muotoutuu hyvin pitkälle tarpeiden mukaan, hän jatkaa.

Juttua muokattu 25.1.2021 klo 10.04: Kinoelämyksellä on elokuvien esittämisen mahdollistava elokuvalisenssi, mutta toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, se ei ole Elokuvasäätiön myöntämä, sillä se ei myönnä lisenssejä.

Fakta

Avasi ovensa joulukuussa

Kinoelämys aloitti toimintansa joulukuussa 2020.

Tilat voi vuokrata käyttöönsä esimerkiksi paikan nettisivuilta löytyvän varauskalenterin kautta.

Minimivarausaika on kolme tuntia. Kolmituntiset vuorot alkavat klo 10, 14 ja 18. Tilat on mahdollista vuokrata myös koko päiväksi.

Lisätiedot ja vuokraushinnat löytyvät osoitteesta kinoelämys.fi.

Lähde: Kinoelämys.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut