Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

USU: Puoluejohtajien enemmistö ei kannata kotihoidon tuen lakkauttamista

Kotihoidon tukea saa Kelasta. Arkisto / Johanna Erjonsalo

Enemmistö eduskuntapuolueiden puoluejohtajista ei kannata kotihoidon tuen lakkauttamista. Tuen säilyttämisen kannalla ovat voimakkaimmin keskusta, perussuomalaiset sekä kristillisdemokraatit, kertoo Uutissuomalainen. Myös SDP:ssä katsotaan, ettei kotihoidontukea pidä poistaa, mutta sitä pitää kehittää osana hallituksen parhaillaan valmistelemaa perhevapaauudistusta.

Samoilla linjoilla SDP:n kanssa on kokoomus, jonka kannattamassa perhevapaamallissa vanhemmat voisivat yhä hoitaa lapsia kotona kolmivuotiaaksi. Vihreät ja RKP eivät ota kysymykseen voimakasta kantaa vaan painottavat perhevapaauudistuksen tasa-arvoistavaa vaikutusta. Vasemmistoliitosta ja nyt-liikkeestä kotihoidon tuen supistaminen saa vastakaikua.

– Kotihoidontuen sisaruslisien poisto voisi olla järkevä vaihtoehto koko kotihoidontuen poistamiselle, vastaa varapuheenjohtaja Jussi Saramo (vas.) Uutissuomalaiselle.

Kotihoidon tuen poistamisen kannalla on ollut työ- ja elinkeinoministeriön asettama tutkijaryhmä. Tuen poistamisen arvioidaan lisäävän naisten työllisyyttä.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut