USU: Puoluejohtajien enemmistö ei kannata kotihoidon tuen lakkauttamista

Enemmistö eduskuntapuolueiden puoluejohtajista ei kannata kotihoidon tuen lakkauttamista. Tuen säilyttämisen kannalla ovat voimakkaimmin keskusta, perussuomalaiset sekä kristillisdemokraatit, kertoo Uutissuomalainen. Myös SDP:ssä katsotaan, ettei kotihoidontukea pidä poistaa, mutta sitä pitää kehittää osana hallituksen parhaillaan valmistelemaa perhevapaauudistusta.

Samoilla linjoilla SDP:n kanssa on kokoomus, jonka kannattamassa perhevapaamallissa vanhemmat voisivat yhä hoitaa lapsia kotona kolmivuotiaaksi. Vihreät ja RKP eivät ota kysymykseen voimakasta kantaa vaan painottavat perhevapaauudistuksen tasa-arvoistavaa vaikutusta. Vasemmistoliitosta ja nyt-liikkeestä kotihoidon tuen supistaminen saa vastakaikua.

– Kotihoidontuen sisaruslisien poisto voisi olla järkevä vaihtoehto koko kotihoidontuen poistamiselle, vastaa varapuheenjohtaja Jussi Saramo (vas.) Uutissuomalaiselle.

Kotihoidon tuen poistamisen kannalla on ollut työ- ja elinkeinoministeriön asettama tutkijaryhmä. Tuen poistamisen arvioidaan lisäävän naisten työllisyyttä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut