Räväkkää rokkimenoa big band -soundein – Costello Hautamäki ja Hämeenlinna Big Band saapuvat huhtikuussa Hyvinkäälle

Musiikki: Rock'n'roll 'n' blues 'n' jazz ottaa vaikutteita Brian Setzer Orchestralta.

Costello Hautamäki esiintyy Hämeenlinna Big Bandin solistina Hyvinkäällä.

Mia Lagström

Mitä mahtaa tapahtua, kun musiikin monitaitaja, tuottaja ja vuosikymmeniä rockrumpalina ja jazztrumpetistina toiminut lempääläinen äänitysstudion omistaja Jykä Ahola pyydetään johtamaan Hämeenlinna Big Bandia?

Ei ainakaan mitään tavanomaista.

– Olen aina pitänyt hyvin monenlaisesta musiikista. Jokaisesta genrestä löytyy omat hienot kappaleensa. Voin kuunnella Miles Davisia ja heti perään AC/DC:tä, Ahola kertoo.

Vuodesta 2017 Hämeenlinna Big Bandin kapellimestarina toiminut Ahola ideoi big bandille vuonna 2018 muutaman konsertin konserttisalikiertueen Janne Tulkin kanssa.

Nyt tulossa on vastaavat projekti Popedan kitaristina tunnetun Costello Hautamäen kanssa.

– Ihmisillä on taipumus lokeroida ja katsoa asioita melko kapeasta näkökulmasta. Moni ihmetteli, miksi valitsin iskelmätähden laulamaan jazzia big bandin kanssa. Janne Tulkki on monipuolisempi muusikko kuin moni tietää, ja sama koskee Costello Hautamäkeä. Yhtä merkityksellistä Costellon taitojensa kanssa on myös se, että hän on avoin ja mukava tyyppi – aivan kuten Jannekin.

Jokaisesta genrestä löytyy omat hienot kappaleensa.

Ahola kertoo valitsevansa konsertin ohjelmiston aina solistin mukaan.

Siinä missä Tulkki esitti jazzia ja viihdemusiikkia, tietää Hautamäen astuminen solistiksi räväkkää rokkimenoa, mutta myös sävyjä muista genreistä.

– Konsertin nimi ”Rock’n’Roll ’n’ Blues ’n’ Jazz” kuvaa paitsi konsertissa esitettävää Juice Leskisen kappaletta myös konsertin musiikillista sisältöä. Jazzin osuus on tosin melko pieni, painotus on rock’n’rollissa.

Vauhdikkaassa ohjelmistossa on rokkiklassikoita jazzahtavin big band -sovituksin esitettynä.

Mukana on kappaleita muun muassa Stray Catsissäkin vaikuttavan Brian Setzerin big bandin Brian Setzer Orchestran ohjelmistosta, kuten Stray Catsin ”Rock This Town” ja ”Brand New Cadillac” sekä Elviksen ”Jailhouse rock”.

– Konsertissa on mukana aika yllättäviä vetoja, jotka rävähtävät komeasti big bandin soittamana, Ahola lupaa.

Big band on Aholan mukaan haastava työympäristö.

Suurin haaste on saada 18 muusikon aikataulut sopimaan harjoituksille ja konserteille. Toisaalta iso orkesteri tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia.

– Big bandin kanssa voi tehdä mitä vain. Ja se voima, joka siitä lähtee, siitä yleisö tykkää.

Rock’n’Roll ’n’ Blues ’n’ Jazz

Hämeenlinna Big Band ja Costello Hautamäki

Hämeenlinna Big Bandin ja Costello Hautamäen Rock’n’Roll’n’Blues’n’Jazz -konsertti kuullaan Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) Hyvinkäällä lauantaina 17.4. klo 19.

Hyvinkään lisäksi konsertti kuullaan Verkatehtaalla Hämeenlinnassa 30.4. ja Kangasala-talolla Kangasalalla 1.5.

Moni tuntee Costello Hautamäen Popedan kitaristina. Hän on tehnyt myös useita soololevyjä ja keikkailee ahkerasti.

Hämeenlinna Big Bandin kapellimestari Jykä Ahola on musiikin monitoimimies, joka on tehnyt noin 3 500 keikkaa trumpetistina ja rumpalina kotimaassa ja ulkomailla.

Hän pitää Dreamhouse Studio -äänitysstudiota Lempäälässä, ja heittääpä hän keikkaa toisinaan myös osa-aikaisena soitinliikkeen puhallinsoitin-spesialistina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut