Häme kiristää koronasuosituksia: lasten harrastetilat kiinni – toinen aste etäopetukseen– kaikkia ylimääräisiä kontakteja pitäisi nyt välttää

Sally Järvelä tähdentää, että kiristyneiden suositusten taustalla on herkästi tarttuvien koronavirusvarianttien ilmaantuminen. Ari Peltonen

Pia Herme

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä tiukentaa suosituksiaan, koska sosiaali-ja terveysministeriön mukaan Suomessakin leviävät koronavirusvariantit ovat merkittävä uhka kansanterveydelle.

Nyt päätetyt suositukset ovat voimassa 15. helmikuuta asti, ja niiden jatkosta päätetään viimeistään helmikuun toisella viikolla.

Niin ollen toisen asteen opetuksen olisi syytä siirtyä etäopetukseen, Poikkeuksena on välttämätön lähiopetus, joka kattaa myös ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat abiturientit. Siirtymäaikana on kuluva viikko.

Myös yläasteilla suositellaan tarpeen vaatiessa siirtymään etä/hybdridiopetukseen. Niillä myös kasvomaskit, mieluiten kertakäyttöiset, otetaan täysimääräsenä käyttöön.

Suosituksena kunnille on myös sulkea yleiset harrastetilat, mikä koskee myös lasten- ja nuorten harrastuksia. Järjestäjiä vedotaan järjestämään mahdollinen ulkona tapahtuva toimintansa huolellisesti turvatoimia noudattaen ja alle 10 henkilön ryhmissä. Suositus ei ota kantaa OKM:n määritelmän mukaiseen kilpaurheilutoimintaan.

Pandemiaryhmä vetoaa myös yksityisissä harrastetiloissa toimijoita pidättäytymään alla 10 henkilön kokoontumisissa.

Pandemiaryhmä suosittelee, että kaikki muut asukkaat välttäisivät ylimääräisiä kontakteja oman talouden tai työn ulkopuolella. Pienissäkin oireissa olisi syytä hakeutua viiveettä testaukseen.

– Suositustemme kiristämisellä pyrimme ostamaan aikaa etenkin siihen, että saamme haavoittuvimpien väestöryhmien rokotukset kattavalle tasolle. Arviolta helmikuun lopussa voisimme olla siinä tilanteessa, toteaa maakuntaryhmän puheenjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

– Ymmärrämme hyvin, että nämä kiristykset tuntuvat nyt kovilta, kun taudin ilmaantuvuus on ollut laskusuunnassa viimeisen viikon ajan, mutta tilanne on valtakunnassa kriittinen sen suhteen, saadaanko virusvariaatio kuriin. Ministeriön ohjaus koskee myös naapurimaakuntiamme ja pyrimme yhtenäisiin suosituksiin ja rajoituksiin. Vetoamme väestöön, että yhdessä yritettäisiin jaksaa vielä kevään ajan, koska olemme kuitenkin loppusuoralla tiukimpien toimien osalta, Järvelä kannustaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut