Näköislehdessä tänään: Heikki Paakkanen oli nuorena etsintäkuulutettu rikollinen, mutta hänestä kasvoi palkittu taiteilija

Henkilö: Heikki Paakkanen, 72, on muun muassa positiivisesti pähkähullu pilapiirtäjä, performanssitaiteilija, posetiivari, pöytätennispelaaja ja miekkailun Suomen veteraaniranking-ykkönen. Paakkanen oli nuoruudessaan etsintäkuulutettu rikollinen, mutta hänestä kasvoi palkittu pilapiirtäjä ja performanssitaiteilija, joka on aiheuttanut esityksillään ja näyttelyillään hämmennystä ympäri maailmaa.

Historia: Kansainväliset nuorisofestivaalit olivat erityisesti kylmän sodan aikana iso juttu. Nyt historiantutkija Pia Koivunen on julkaissut mielenkiintoisen kirjan suomalaisista osallistujista maailman nuorisofestivaaleilla, Festivaaleille kokoonnuttiin edistämään rauhaa ja sosialismia.

Ilmiö: Presidentti Donald Trump kiirehtii teloituttamaan kuolemantuomitut ennen kuin valta vaihtuu Yhdysvalloissa. Missä muissa maissa kuolemanrangaistuksia yhä langetetaan?

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamuposti tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut