Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Näköislehdessä tänään | Heikki Paakkanen oli nuorena etsintäkuulutettu rikollinen, mutta hänestä kasvoi palkittu taiteilija

Henkilö: Heikki Paakkanen, 72, on muun muassa positiivisesti pähkähullu pilapiirtäjä, performanssitaiteilija, posetiivari, pöytätennispelaaja ja miekkailun Suomen veteraaniranking-ykkönen. Paakkanen oli nuoruudessaan etsintäkuulutettu rikollinen, mutta hänestä kasvoi palkittu pilapiirtäjä ja performanssitaiteilija, joka on aiheuttanut esityksillään ja näyttelyillään hämmennystä ympäri maailmaa.

Historia: Kansainväliset nuorisofestivaalit olivat erityisesti kylmän sodan aikana iso juttu. Nyt historiantutkija Pia Koivunen on julkaissut mielenkiintoisen kirjan suomalaisista osallistujista maailman nuorisofestivaaleilla, Festivaaleille kokoonnuttiin edistämään rauhaa ja sosialismia.

Ilmiö: Presidentti Donald Trump kiirehtii teloituttamaan kuolemantuomitut ennen kuin valta vaihtuu Yhdysvalloissa. Missä muissa maissa kuolemanrangaistuksia yhä langetetaan?

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Aamuposti tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Aamupostin verkkopalveluja ensimmäisen kuukauden ajan eurolla. Kokeile kuukausi!