Penkkarit ja vanhojen tanssit juhlittaneen Kanta-Hämeessä toukokuussa – abeille suositellaan kahden viikon omaehtoista karanteenia

Karanteeniin määrätyille opiskelijoille on mahdotonta järjestää tilaisuutta osallistua yo-kirjoituksiin karanteenin vaatimissa olosuhteissa.

Abit päässevät penkkariajelulle Kanta-Hämeessä toukokuussa. AP arkisto/Ari Peltonen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta kokouksessaan torstaina. Maakunnan todettiin edelleen olevan epidemian leviämisvaiheessa, kun vuodenvaihteen kolmen esiintyvyydeltään rauhallisemman viikon jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet uudelleen selkeään nousuun.

– Testimäärät ovat edelleen huomattavasti vähäisempiä kuin ennen joulua, joten tilanne saattaa olla vielä huonompi, mitä lukujen perusteella näemme, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä toteaa KHSHP:n tiedotteessa.

Järvelä muistuttaa, että jokaisen tulisi edelleen hakeutua testaukseen, jos kokee pieniäkin mahdollisia koronainfektion oireita.

Maakuntaryhmä laajensi kasvomaskisuositustaan THL:n uuden ohjeistuksen mukaisesti kattamaan kaikki yli 12-vuotiaat. Suositus on voimassa epidemian leviämis- ja kiihtymisvaiheen ajan.

Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä eli kaikille kuudesluokkaisille suositellaan maskien käyttöä.

Riihimäellä kasvomaskit ovat olleet käytössä myös kuudesluokkalaisilla jo joulukuun alusta.

Maakuntaryhmä niin ikään suosittelee ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja heidän perheilleen kahden viikon omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia, jotta mahdolliset altistumiset ja karanteenit eivät estäisi kirjoituksia.

– Kaupunki toimii ylioppilastutkintolautakunnan ohjeistuksen mukaan, eikä voi järjestää erillistä tilaa karanteenissa olevalle tai altistuneelle, Riihimäen kaupunki toteaa omassa tiedotteessaan.

Tässä epidemiatilanteessa penkkarit ja tanssit ovat valitettavasti mahdottomia järjestää turvallisesti.

Penkinpainajaisjuhlat ja vanhojen tanssit suositellaan siirrettäviksi toukokuulle.

– Tässä epidemiatilanteessa penkkarit ja tanssit ovat valitettavasti mahdottomia järjestää turvallisesti. Pyrimme maakunnassa parhaamme mukaan siihen, että näitä tärkeitä perinteitä voitaisiin jatkaa keväällä, kun taudin leviäminen on saatu hallintaan, Järvelä lupaa.

Riihimäen kaupunki on jo aikaisemmin päättänyt, että vanhojen tanssit siirretään tanssittavaksi perjantaina 21. toukokuuta.

Perinteistä penkkariajelua ei Riihimäellä järjestetä. Penkkariajelun toteuttamisesta toukokuussa päätetään erikseen.

Viikko sitten Kanta-Hämeessä päädyttiin kahden edellisen viikon perusteella suosittelemaan, että toisen asteen opetuksessa voidaan palata lähiopetukseen.

Nyt kunnilta odotetaan kuitenkin valmiutta lyhyessäkin ajassa siirtyä takaisin hybridi- tai etäopetukseen.

Tarvittaessa myös yläasteilla pitää olla valmius siirtyä hybridi- tai etäopetukseen. Tähän turvauduttaisiin, mikäli koronaviruksen variantit lähtisivät liikkumaan ja sairastuneiden määrä nopeasti kasvaisi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut