Keusote suosittaa penkkareiden ja vanhojen tanssien siirtämistä – Hyvinkäällä yksi uusi koronatartunta

Keusote tiedotti myös, että 5. tammikuuta annetut koronavirussuositukset ja -rajoitukset pysyvät ennallaan 31. tammikuuta asti.

Kuvituskuva. Terhi Collin

Hyvinkäällä todettiin torstaina yksi uusi koronavirustartunta. Keusote tiedotti asiasta torstaina illalla.

Koko Keusoten alueella todettiin seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme oli Nurmijärvellä ja kolme Tuusulassa.

Keusoten alueella on keväästä alkaen todettu nyt yhteensä 1263 koronavirustartuntaa.

Tiedotteen mukaan Keusote on asettanut tänä vuonna 271 henkilöä karanteeniin. Heistä 199 on Keusoten alueen asukkaita.

Keusote tiedotti myös, että se suosittaa penkkarien ja vanhojen tanssien siirtämistä myöhemmälle keväälle. Muilta osin alueen 5. tammikuuta annetut koronavirussuositukset ja -rajoitukset pysyvät ennallaan 31. tammikuuta asti.

– Mikäli pääkaupunkiseudulla tehdään lähiaikoina merkittäviä muutoksia suosituksiin, päivitämme suosituksemme pääpiirteittäin pääkaupunkiseudun suosituksia vastaavaksi, tiedotteessa todetaan.

Keusoten mukaan koronatartuntojen ilmaantuvuus alueella on tällä hetkellä 46. Se tarkoittaa 46 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Koronatartuntojen laskusuunta Keusoten alueella on puolestaan pysähtynyt, ja vuoden vaihteen jälkeen se on jälleen lievässä nousussa. Keusoten mukaan alue täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit, ja osittain myös leviämisvaiheen kriteerit.

– Alueemme ilmaantuvuusluku ja positiivisten näytteiden osuus (2,8 %) täyttävät leviämisvaiheen kriteerit. Sairaalahoidon kuormitus on tasaista. Noin kolmannes todetuista koronavirustartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia edelleen kohdennetaan laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut